Tort cu mousse de cireșe

tort mousse cirese

Acest tort cu mousse de cireșe și ganaş de ciocolată este un tort deosebit ce se poate face foarte ușor. Este compus dintr-un blat cu cacao, mousse de cireșe și îmbrăcat în ganaş de ciocolată. Pentru decor am folosit cireșe, cărora am încercat să le fac un grilaj cu ciocolată albă. M-am inspirat din rețeta de tort de ciocolată și mousse de vișine a fetelor de la Savori Urbane. Îmi place foarte mult ceea ce fac ele și sunt un model de inspirație pentru mine.

tort cu mousse de cirese

Am folosit rețeta lor de mousse de vișine, doar că am schimbat cantitatea de vișine cu 600 g de cireșe proaspete. Apăsând butonul de mai jos găsiți rețeta de mousse:

tort mousse cirese

Tort cu mousse de cireșe

Prep Time 20 mins
Cook Time 8 hrs
Servings 12 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tavă detașabilă de tort cu diametrul de 23 cm

Ingredients
  

Blat

  • 6 Ouă
  • 150 g Zahăr
  • 150 g Făină
  • 40 g Cacao
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 praf Sare
  • 1 lgt Praf de copt

Ganas de ciocolata

  • 150 g Ciocolată 50% cacao
  • 150 g Smântână dulce pentru frișcă

Decor

  • Cireşe

Instructions
 

Blat

  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și cu zahărul. Gălbenușurile se omogenizează într-un castron cu vanilia și se adaugă treptat peste albușurile bătute spumă.
  • Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă în compoziție. Se încorporează cu un tel sau cu o spatulă.
  • Se toarnă totul într-o tavă detașabilă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se pune la copt în cuptorul încins în prealabil la 180°. Se coace până ce trece testul scobitorii. După ce s-a copt se scoate și se lasă să se răcească.

Mousse

  • Aveți mai sus link-ul către rețeta de mousse. În loc de 500 g de vișine eu am folosit 600 g de cireșe proaspete.

Ganaş

  • Într-o cratiță se înfierbântă smântâna, dar nu să fiarbă. Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți. După ce s-au omogenizat foarte bine și ciocolată s-a topit, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Asamblare

  • Blatul se taie în două părți pe orizontală. Pe un platou de servit se pune inelul formei de tort și în interior se pune jumătate de blat. Se adaugă mousse-ul, se nivelează frumos și se acoperă cu cealaltă parte de blat.
  • Se pune totul la frigider pentru câteva ore, până se întărește mousse-ul. După ce s-a întărit mousse-ul, scoatem tortul din frigider. Se desprinde inelul formei de tort. Se acoperă tot tortul cu ganaşul ajuns la temperatura camerei.
  • Se pune tortul în frigider. Se lasă la rece până se întărește ganaşul. Apoi se scoate și se decorează cu cireșe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating