negresa cu magiun

Negresă cu magiun

negresa cu magiun

Negresă cu magiun de prune, fară zahăr adăugat. Prăjitură pufoasă cu făină fară gluten, îndulcită cu ingrediente naturale.

Astăzi vă aduc o rețetă de negresă sănătoasă, fară zahăr rafinat, perfectă pentru momentele în care se dorește ceva dulce. Cum tocmai s-au terminat bunătățile de Paște și vara bate la ușă, o rețetă care să nu ne abată de la un stil de viață echilibrat, este binevenită. Eu încerc să aduc pe blog cât mai multe rețete de mâncare nutritivă și deserturi sănătoase. Sper să vă bucurați de ele și să vă fie de folos!

Prăjitura de azi este îndulcită natural cu magiun de prune și banane coapte, iar în compoziție am adăugat morcov ras pentru un plus de textură și dulceață. Făina de ovăz și pudra de cacao o fac să fie densă și ciocolatoasa, iar miezul de nucă de deasupra adaugă un contrast crocant delicios. Știați că miezul de nucă este o sursă importantă de grăsimi sănătoase și este
bogat în proteine?

Aceasta negresă este ideală ca gustare, desert sau mic dejun dulce, alături de o cafea sau un ceai aromat.

Sper să încercați rețeta și să vă bucurați de fiecare înghițitură! Aș fi încântată să îmi spuneți cum va ieșit și dacă va plăcut.

negresa cu magiun

Negresă cu magiun

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes

Equipment

  • 1 Tava 30/20 cm

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 3 Banane foarte coapte
  • 100 g Magiun de prune
  • 75 g Făină de ovăz
  • 60 g Morcov ras
  • 35 g Cacao
  • 1 lgt Scorțișoară
  • 1 lgt Praf de copt
  • 30 g Miez de nucă tocat

Instructions
 

  • Bananele se decojesc și se pasează foarte bine cu furculița, într-un castron. Se adaugă ouăle și se amestecă foarte bine cu telul.
  • Se adaugă restul ingredientelor cu excepția miezului de nucă.
  • Compoziția obținută se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt, iar deasupra se presară miezul de nucă.
  • Prăjitura se pune la copt în cuptorul preîncălzit și se coace 30 minute la 180° sau până trece testul scobitorii. După ce s-a copt se scoate prăjitura din tavă cu ajutorul hârtiei de copt și se lasă să se răcească pe un grătar. Se porționează rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating