Penne cu afumătură în sos de roșii și smântână
Penne cu afumătură în sos de roșii și smântână este o rețeta rapidă și delicioasă. La noi în familie sunt foarte apreciate pastele. Şi atunci când trebuie să pregătesc o masă rapidă sunt soluția care mă ajută. Cât timp fierb pastele fac sosul apoi le combin și în câteva minute este gata masă.
Pentru această rețetă am folosit paste penne. Ca și afumătură am folosit o bucată de kaizer pe care am salvat-o din frigider pentru că nu o mai mânca nimeni. Așa am adus la masă un preparat ieftin, simplu și pe placul tuturor.
Penne cu afumătură în sos de roșii și smântână
Ingredients
- 500 g Penne
- 200 g Kaizer
- 200 ml Suc de roşii
- 150 ml Smântână 20% grăsime
- 50 g Parmezan
- 1 Gălbenuş de ou
- ½ lgt Oregano uscat
- ½ lgt Busuioc uscat
- 1 lg Ulei
- 1 catel Usturoi
- Sare
- Piper
- Busuioc verde
Instructions
- Mai întâi se pune o oală cu apă la fiert pentru paste. Se adaugă sarea și pastele în momentul în care a început să clocotească. Se fierb cu 3 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj.
- Între timp se prepară sosul. Kaizerul se taie fâșii subțiri iar usturoiul se toacă mărunt. Într-o tigaie se pune usturoiul la călit în ulei. Atenție să nu se ardă! Se adaugă kaizerul și se lasă să se rumenească.
- Se adaugă sucul de roșii și se lasă să fiarbă. Într-un castron se amestecă gălbenușul de ou cu smântâna și condimentele și se pun în tigaie peste sosul de roșii și kaizer.
- Din apa pastelor se iau două trei linguri și se pun în sos să fiarbă împreună. După ce au fiert pastele se scurg de apa în care au fiert și se pun peste sos. Se amestecă și se servesc cu parmezan ras pe deasupra și frunzulițe de busuioc verde.