Chec cu dovlecei și patru tipuri de brânză
Rețeta de chec cu dovlecei și patru tipuri de brânză este o rețeta rapidă, dar și foarte gustoasă. Este adecvată într-o dietă keto, dar dacă nu folosiți făină de cocos o puteți înlocui cu făină obișnuită. Pentru preparare dovleceii trebuiesc să fie foarte bine scurși că să nu iasă compoziția prea moale, plină de lichid.
Eu am folosit ce tipuri de brânză am avut în frigider. Dar se poate folosi aceeași cantitate dintr-un singur fel, cum va place sau depinde de ce aveți în casă. Am folosit pentru copt o tavă de yena pentru că îmi place cum se rumenesc în ea preparatele și văd și cât de mult se rumenesc. Acest chec cu dovlecei și patru tipuri de brânză sigur va deveni un preparat apreciat, nu doar de cei cărora le plac dovleceii.
Chec cu dovlecei și patru tipuri de brânză
Equipment
- Tava de chec
Ingredients
- 500 g Dovlecel dat pe răzătoare şi scurs
- 4 Ouă
- 70 g Făină de cocos
- 50 g Caşcaval
- 50 g Telemea
- 70 g Brânză proaspătă
- 30 g Parmezan
- 40 ml Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Instructions
- Se încinge cuptorul la 180°. Dovleceii se spală, se dau pe răzătoare, se scurg bine și se pun într-un castron încăpător. Cascavalulu și parmezanul se dau pe razatore. Brânza proaspătă și brânza telemea se zdrobesc cu o furculița.
- Peste dovleceii scurși se adaugă ouăle bătute cu o furculiță și cele patru tipuri de brânză. Se omogenizează neinsistand prea mult și se adaugă uleiul (păstrând puțin și pentru uns tava), faina, sarea și piperul.
- Compoziția obținută se toarnă într-o tavă de chec sau de cozonac unsă cu puțin ulei. Se introduce tava în cuptor și se coace până se rumenește.