
Ouă umplute de Paște cu cremă de brânză și mortadella- gust rafinat și aspect festiv. Rețetă simplă de aperitiv pentru masa de Paște.
Un aperitiv des pregătit și foarte apreciat la o masă festivă sunt ouăle umplute cu diferite combinații de ingrediente. Este la mare căutare în aceasta perioadă și toată lumea dorește să pregătească o rețetă cât mai ușoară și mai spectaculoasă. Ouă umplute de Paște, este o rețetă festivă pe care v-o propun să o pregătiți în acest an și care sigur va fi pe placul vostru. Este o rețetă ușor de pregătit, dar care impresionează prin gust și aspect.
Ouăle umplute pot fi pregătite cu câteva ore înainte de servire și sunt delicioase atât reci, cât și la temperatura camerei. Cu aceeași umplutura a oualelo, mai pot fi făcute mini rulade din felii de mortadella. Iar pentru o masă completă și savuroasă de Paște pot fi combinate cu alte aperitive tradiționale.
Dacă doriți să pregătiți altceva, găsiți pe blog rețete potrivite pentru masa pascală și chiar alte variante de ouă umplute. Spor la gătit!

Oua umplute de Paste
Ingredients
- 5 Ouă
- 50 g Mortadella
- 100 g Cremă de branză
- 1 fir Ceapă verde
- ½ linguriță Sare
- ⅓ linguriță Piper
- Patrunjel verde
- 5 Scobitori
Instructions
- Ouăle se fierb 6-7 minute, la foc mic. După ce au fiert se scot din apa clocotită, cu o lingura și se pun într-un vas cu apă foarte rece. Se lasă ouăle să se răcească complet, apoi se decojesc și se taie un capac pe orizontală.
- Cu grija, se scoate gălbenușul din cele două bucăți de albuș și se pune într-un castron.
- Peste gălbenușuri se adaugă crema de brananza, sarea și piperul. Se pasează totul cu un blender vertical( în lipsă se poate folosi și furculița, dar necesită mai mult timp).
- Se toacă mărunt ceapa verde și mortadella și se adaugă în compoziție. Cu o linguriță se umplu ouăle cu compoziția de gălbenușuri, se pun capacele de albuș și se fixează cu o scobitoare.
- Ouăle umplute se aseaza pe platou, iar desupra se presară pătrunjel verde tocat.