Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și cu zahărul. Gălbenușurile se omogenizează într-un castron cu vanilia și se adaugă treptat peste albușurile bătute spumă.
Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă în compoziție. Se încorporează cu un tel sau cu o spatulă.
Se toarnă totul într-o tavă detașabilă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se pune la copt în cuptorul încins în prealabil la 180°. Se coace până ce trece testul scobitorii. După ce s-a copt se scoate și se lasă să se răcească.
Mousse
Aveți mai sus link-ul către rețeta de mousse. În loc de 500 g de vișine eu am folosit 600 g de cireșe proaspete.
Ganaş
Într-o cratiță se înfierbântă smântâna, dar nu să fiarbă. Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți. După ce s-au omogenizat foarte bine și ciocolată s-a topit, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Asamblare
Blatul se taie în două părți pe orizontală. Pe un platou de servit se pune inelul formei de tort și în interior se pune jumătate de blat. Se adaugă mousse-ul, se nivelează frumos și se acoperă cu cealaltă parte de blat.
Se pune totul la frigider pentru câteva ore, până se întărește mousse-ul. După ce s-a întărit mousse-ul, scoatem tortul din frigider. Se desprinde inelul formei de tort. Se acoperă tot tortul cu ganaşul ajuns la temperatura camerei.
Se pune tortul în frigider. Se lasă la rece până se întărește ganaşul. Apoi se scoate și se decorează cu cireșe.