Go Back
tort mousse cirese

Tort cu mousse de cireșe

Prep Time 20 minutes
Cook Time 8 hours
Servings 12 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tavă detașabilă de tort cu diametrul de 23 cm

Ingredients
  

Blat

  • 6 Ouă
  • 150 g Zahăr
  • 150 g Făină
  • 40 g Cacao
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 praf Sare
  • 1 lgt Praf de copt

Ganas de ciocolata

  • 150 g Ciocolată 50% cacao
  • 150 g Smântână dulce pentru frișcă

Decor

  • Cireşe

Instructions
 

Blat

  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și cu zahărul. Gălbenușurile se omogenizează într-un castron cu vanilia și se adaugă treptat peste albușurile bătute spumă.
  • Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă în compoziție. Se încorporează cu un tel sau cu o spatulă.
  • Se toarnă totul într-o tavă detașabilă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se pune la copt în cuptorul încins în prealabil la 180°. Se coace până ce trece testul scobitorii. După ce s-a copt se scoate și se lasă să se răcească.

Mousse

  • Aveți mai sus link-ul către rețeta de mousse. În loc de 500 g de vișine eu am folosit 600 g de cireșe proaspete.

Ganaş

  • Într-o cratiță se înfierbântă smântâna, dar nu să fiarbă. Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți. După ce s-au omogenizat foarte bine și ciocolată s-a topit, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Asamblare

  • Blatul se taie în două părți pe orizontală. Pe un platou de servit se pune inelul formei de tort și în interior se pune jumătate de blat. Se adaugă mousse-ul, se nivelează frumos și se acoperă cu cealaltă parte de blat.
  • Se pune totul la frigider pentru câteva ore, până se întărește mousse-ul. După ce s-a întărit mousse-ul, scoatem tortul din frigider. Se desprinde inelul formei de tort. Se acoperă tot tortul cu ganaşul ajuns la temperatura camerei.
  • Se pune tortul în frigider. Se lasă la rece până se întărește ganaşul. Apoi se scoate și se decorează cu cireșe.