Banana bread

banana bread

Banana bread sau pâine cu banane este o rețetă pe care ar trebui să o facă oricine . Are o textură umedă și este foarte aromată datorită piureului de banane pe care îl conține. Se folosesc banane foarte coape și moi, din acelea care au coaja pătată .

Există foarte multe rețete de banana bread, originea ei fiind în America unde este foarte apreciată. Dar în ultima perioada mai ales, a devenit foarte apreciată și la noi. Acest desert vă va cuceri de la prima mușcătură

banana bread thumbnail

Banana bread

Prep Time 10 mins
Cook Time 50 mins
Servings 6 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tava de chec

Ingredients
  

  • 300 g Banane – 3 banane
  • 2 Ouă
  • 100 g Miere de albine
  • 125 g Unt
  • 100 ml Lapte
  • 40 g Miez de nucă
  • 1 Banană pentru decor
  • 1 lgt Esență de cafea 
  • ¼ lgt Scorțișoară
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 plic Praf de copt
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • ¼ lgt Sare
  • 270 g Făină

Instructions
 

  • Se încinge cuptorul la 180°. Bananele decojite se zdrobesc într-un castron cu o furculița până se transformă într-un piure. Într-un castron se pun ouăle întregi și se bat cu un mixer până cresc în volum. Se adaugă restul ingredientelor, amestecând după fiecare, în ordinea următoare: untul topit, laptele, mierea de albine, praful de copt, bicarbonatul, esențele, sarea, miezul de nuca și făina.
  • Se omogenizează totul și se toarnă într-o tavă de chec sau de cozonac în care s-a pus hârtie de copt. După primele 5 minute de copt se scoate tava din cuptor și se pune deasupra banana tăiată în două pe lungime.
  • Se pune tava în cuptor și se coace 50 de minute până se rumenește. După ce s-a copt se lasă să se răcească apoi se porționează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating