![banana bread](https://flavorintheplate.ro/wp-content/uploads/2020/07/banana-bread-529x1024.jpg)
Banana bread sau pâine cu banane este o rețetă pe care ar trebui să o facă oricine . Are o textură umedă și este foarte aromată datorită piureului de banane pe care îl conține. Se folosesc banane foarte coape și moi, din acelea care au coaja pătată .
Există foarte multe rețete de banana bread, originea ei fiind în America unde este foarte apreciată. Dar în ultima perioada mai ales, a devenit foarte apreciată și la noi. Acest desert vă va cuceri de la prima mușcătură
![banana bread thumbnail](https://flavorintheplate.ro/wp-content/uploads/2020/07/banana-bread-thumbnail-500x500.jpg)
Banana bread
Equipment
- Mixer
- Tava de chec
Ingredients
- 300 g Banane – 3 banane
- 2 Ouă
- 100 g Miere de albine
- 125 g Unt
- 100 ml Lapte
- 40 g Miez de nucă
- 1 Banană pentru decor
- 1 lgt Esență de cafea
- ¼ lgt Scorțișoară
- 1 lgt Bicarbonat de sodiu
- 1 plic Praf de copt
- 1 plic Zahăr vanilinat
- ¼ lgt Sare
- 270 g Făină
Instructions
- Se încinge cuptorul la 180°. Bananele decojite se zdrobesc într-un castron cu o furculița până se transformă într-un piure. Într-un castron se pun ouăle întregi și se bat cu un mixer până cresc în volum. Se adaugă restul ingredientelor, amestecând după fiecare, în ordinea următoare: untul topit, laptele, mierea de albine, praful de copt, bicarbonatul, esențele, sarea, miezul de nuca și făina.
- Se omogenizează totul și se toarnă într-o tavă de chec sau de cozonac în care s-a pus hârtie de copt. După primele 5 minute de copt se scoate tava din cuptor și se pune deasupra banana tăiată în două pe lungime.
- Se pune tava în cuptor și se coace 50 de minute până se rumenește. După ce s-a copt se lasă să se răcească apoi se porționează.