Tort cu căpșuni

Tort cu căpșuni
tort cu capsuni

Tort cu căpșuni, un desert delicios și aromat. Tort răcoritor cu blat vanilat, multă cremă și căpșuni parfumate.

Rețeta acestui tort cu căpșuni este foarte simplu de pregătit și nu necesită ingrediente greu de găsit în magazine. Sunt ingrediente foarte la îndemână și accesibile ca preț. Rezultatul este un tort superb, aromat și delicios.

Am folosit pentru copt blatul tortului, două tăvi detașabile de tort cu diametrul de 18 cm. Fiecare blat l-am tăiat în două, pe orizontal. Cine nu are două tăvi detașabile de tort cu acest diametru poate coace blatul într-o singura tavă de tort cu diametrul mai mare. Atunci, un singur blat vă fi tăiat în trei părți, pe orizontal.

Crema tortului este aceeași și la interior și la exterior, o cremă foarte simplă din mascarpone și smântână. Smântâna este grasă cu 32% grăsime și este o smântână acră, nu din aceea dulce pentru frișcă. Am folosit o astfel de smântână pentru că este acrișoară față de cealaltă, astfel crema tortului este mai răcoritoare.

Am avut norocul să găsesc în magazin căpșuni foarte gustoase și parfumate, deși nu este sezonul lor. Așa că a trebuit să le adaug într-un desert mai special și am făcut acest tort. Căpșunile cu frișcă și mascarpone se potrivesc de minune și daca nu ați încercat, trebuie să o faceți neapărat.

tort cu capsuni

Tort cu căpșuni

Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
timp de racire 4 hours
Total Time 5 hours 30 minutes

Ingredients
  

Blat

  • 8 Ouă
  • 200 g Zahăr
  • 180 g Făină
  • 80 g Ulei
  • 1 lgt Esență de vanilie

Crema

  • 500 g Capșuni
  • 500 g Smântână
  • 500 g Mascarpone
  • 150 g Zahăr pudră
  • 1 lgt Esență de vanilie

Sirop

  • 150 g Apă
  • 150 g Zahăr
  • Coajă de la o lămaie

Decor

  • Capșuni
  • Frunze de mentă

Instructions
 

Blat

  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul folosind mixerul. Se încorporează treptat gălbenușurile care au fost amestecate cu uleiul și esența de vanilie. Se adaugă făina treptat și se încorporează în compoziție cu un tel.
  • Se pune hârtie de copt în două tăvi detașabile de tort și se toarnă compoziția în mod egal, în fiecare. Se coc blaturile aproximativ 30 minute la 170° până trece testul scobitorii.
  • După ce s-au copt, se scot blaturile din tăvi, se lasă să se racesca pe un grătar, apoi se taie fiecare blat în două pe orizontală.

Sirop

  • Apa, zaharul și coaja de lămâie se pun la fiert și se lasă să fiarbă până se topește zahărul, apoi se lasă să se răcească.

Crema

  • Căpșunile se spală, se taie codițele, apoi se taie în bucățele mici. Se împart în trei părți. Celelalte ingrediente pentru cremă se pun într-un bol și se bat cu mixerul până devine o cremă consistentă. O parte din cremă se păstrează pentru a decora tortul.

Asamblare

  • Pe un platou se pune în mijloc o lingură de cremă peste care se aseaza un blat. Se insiropeaza cu puțin sirop și se întinde pe deasupra puțină cremă. Se pune cremă într-un poș și se face o bordură de cremă de jur împrejur, pe marginea blatului. În mijloc se pune o parte din căpșuni și puțină cremă deasupra. Se acoperă cu următorul blat și se procedează la fel ca la primul.
  • După ce a fost umplut tortul se pune la rece, în frigider pentru două ore. După ce s-a mai stabilizat tortul, se scoate din frigider și se decorează cu crema oprita, căpșuni și frunze de mentă. Se pune din nou tortul la frigider pentru câteva ore.

Truc

  • După ce a fost umplut tortul, se înfige o frigăruie în mijlocul lui pentru a nu aluneca blaturile. Înainte de a fi decorat tortul se scoate frigăruia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating