
Mie îmi place dovleacul, însă nu şi celorlalţi membrii ai familiei. Bine, asta până când am facut supă cremă de dovleac. Am descoperit în timp că atunci când nu le place o legumă să o incorporez într-o supă cremă. Mai ales dacă adaug şi ceva crocant, atunci este perfect. La unele supe adaug crutoane de pâine făcute în casă. La supa cremă de dovleac am adăugat seminţe de dovleac rumenite într-o tigaie încinsă fără ulei.
Arată foarte draguţ în farfurie, iar gustul nu mai spun: delicios! De data aceasta aveam deja facută o pâine după reţeţa Savori Urbane. Găsiţi reţeţa aici. Am tăiat câteva felii de pâine pe care le-am rumenit într-o tigaie încinsă. S-au potrivit de minune!

Supă cremă de dovleac
Equipment
- Blender vertical
Ingredients
- 1 Ceapă
- 1 Morcov
- 1 Rădăcină păstârnac
- 500 g Dovleac
- Apă
- 2 lg Ulei de măsline
- 50 g Seminţe de dovleac
- Sare
- Piper
Instructions
- Într-o oală se pune la încins uleiul. Se adaugă ceapa tăiată mare. Se rumeneşte puţin şi se adaugă morcovul tăiat mare, păstârnacul la fel şi dovleacul tăiat cuburi mari şi curăţat de coajă.
- Se acoperă totul cu apă. Apa să treacă două degete peste legume. Procedez astfel pentru că niciodată nu a mai fost nevoie de a mai adăuga sau a mai scoate din zeama supei.
- Totul se pune la fiert până când furculiţă intra usor în legume. Atunci legumele sunt fierte.
- Se ia oala de pe foc şi pentru a fi blenduite mai uşor legumele, se scoate o cană din supa formată. Cu un mixer vertical se pasează legumele, obţinându-se un piure. Se subţiază cu supa oprită şi se potriveste de sare şi piper.
- Într-o tigaie antiaderentă încinsă se pun seminţele de dovleac să se rumenească puţin. După ce s-au rumenit se pun într-un castronel. Acesta se aduce la masă urmând ca fiecare să îşi pună cât doreşte deasupra supei în farfurie.
- Acum am avut o pâine făcută în casă, din care am tăiat câteva felii pe care le-am rumenit în aceeaşi tigaie antiaderentă fără ulei.