oua umplute sardine

Ouă umplute cu sardine

oua umplute cu sardine

Ouă umplute cu sardine, un aperitiv simplu dar delicios, potrivit la orice masă de sărbătoare. Ouă umplute cu pastă fină decorate apetisant.

Ouăle umplute sunt unul din aperitivele pe care le fac cel mai des atunci când avem o masă specială de sarvatori sau cu o altă ocazie. Se pregătesc foarte ușor amestecând într-un blender ingredientele și le decorez după cum cred de cuviință în momentul respectiv. Pe blog mai gășiți o rețetă de ouă umplute dar cu o umplutură diferită și anume ouă umplute cu pate de pui. Rețeta o gășiți aici. Tot pe blog gășiți o pastă de linte roșie si ton care este delicioasă si se potrivește foarte bine pentru a umple ouă sau ca si aperitiv servit pe pâine prăjită. Rețeta o găsiți aici.

Acum să revin puțin la rețeta de ouă umplute cu sardine și să vă spun că eu am folosit o conservă de sardine cu lămâie, o conservă mică de 125g. Dar foarte bine se potrivește și tonul și o conservă mică de ton bucăți in suc propriu sau ulei este perfectă pentru această rețetă. 

Sper să pregătiți această rețetă, poate pentru masa de Paște, care va fi în curând sau chiar după când rămân destule ouă ce pot fi transformate într-un aperitiv delicios.

oua umplute sardine

Ouă umplute cu sardine

Prep Time 1 hour
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 10 bucăți

Equipment

  • Blender

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 1 cutie Sardine cu lămaie in ulei
  • 200 g Cremă de brânză
  • 1 lg Muștar
  • 1 lg Suc de lămaie
  • ½ lgt Sare
  • Măsline și pătrunjel pentru decor

Instructions
 

  • Se fierb ouăle în apă cu sare 12 min. de la primul clocot. Se scurge apa fierbinte și se toarnă apă rece. Se lasă așa până se răcesc complet apoi se decojesc și se taie pe jumătate.
  • Se scot gălbenușurile cu grijă și se pun în bolul pentru blender. Se scurge uleiul din conservă iar sardinele se adaugă peste gălbenușuri. Se pun și celelalte ingrediente. Se pasează totul până devine o pastă fină.
  • Se pune pasta obținută într-un pos cu un dui stea sau pur și simplu într-o pungă și se umplu jumătățile de ou. Se decorează cu jumătăți de măsline și patrujel proaspăt tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating