Într-o oală se pune la încins uleiul. Se adaugă ceapa tăiată mare. Se rumeneşte puţin şi se adaugă morcovul tăiat mare, păstârnacul la fel şi dovleacul tăiat cuburi mari şi curăţat de coajă.
Se acoperă totul cu apă. Apa să treacă două degete peste legume. Procedez astfel pentru că niciodată nu a mai fost nevoie de a mai adăuga sau a mai scoate din zeama supei.
Totul se pune la fiert până când furculiţă intra usor în legume. Atunci legumele sunt fierte.
Se ia oala de pe foc şi pentru a fi blenduite mai uşor legumele, se scoate o cană din supa formată. Cu un mixer vertical se pasează legumele, obţinându-se un piure. Se subţiază cu supa oprită şi se potriveste de sare şi piper.
Într-o tigaie antiaderentă încinsă se pun seminţele de dovleac să se rumenească puţin. După ce s-au rumenit se pun într-un castronel. Acesta se aduce la masă urmând ca fiecare să îşi pună cât doreşte deasupra supei în farfurie.
Acum am avut o pâine făcută în casă, din care am tăiat câteva felii pe care le-am rumenit în aceeaşi tigaie antiaderentă fără ulei.