tort simplu toffifee thumbnail

Tort simplu cu cremă de unt

Tort simplu cu cremă de unt felie

Tort simplu cu cremă de unt sau mai bine spus tort care se prepară rapid. Arată într-un mare fel și se termină incredibil de repede. Deși în interior nu are cremă, textura acestui tort este umedă iar crema de unt care îl îmbracă este suficientă pentru a completa lipsa acesteia din interior.

tort toffifee side

Crema de unt sau buttercream este una din cremele pe care le folosesc destul de des la decorat. Se face foarte ușor, are ținută, se poate colora și poate fi baza pentru alte creme. Ador să decorez cupcakes cu ea iar pe contul meu de instagram am câteva idei de decorare pentru acestea.

Tort simplu cu cremă de unt felie

Tort simplu cu cremă de unt

Prep Time 30 minutes
Cook Time 5 hours
Servings 12 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tavă detașabilă pentru tort 23cm

Ingredients
  

Blat de tort

  • 4 Ouă
  • 250 g Făină
  • 65 g Unt
  • 65 g Ciocolată 50% cacao
  • 30 ml Cafea preparată
  • 180 g Zahăr
  • 60 ml Apă
  • 35 g Cacao
  • 130 ml Lapte
  • 120 ml Ulei
  • 7 g Praf de copt
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 lgt Esență de cafea

Crema de unt

  • 150 g Unt la temperatura camerei
  • 300 g Zahăr pudră cernut
  • 1 lgt Lapte
  • 1 lgt Esență de vanilie

Glazura

  • 100 g Ciocolată 50% cacao
  • 2 lg Lapte
  • 1 lg Ulei

Decor

  • 12 Bomboane tip Toffifee

Instructions
 

Blat

  • Ciocolata, untul, cafeaua preparată, zahărul și apa se pun într-un castron pe baie de abur amestecând până se topesc. Se ia de pe foc și se adaugă laptele și uleiul. Apoi se încorporează ouăle unul câte unul.
  • În alt castron se amestecă făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Acestea se adaugă peste compoziția de ciocolată. Se adaugă și esența de vanilie și cea de cafea. Se tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt și se toarnă în ea compoziția.
  • Tava se pune în cuptorul încins în prealabil. Se coace la 170° timp de 20-25 de minute.

Crema de unt

  • Untul se omogenizează într-un castron cu ajutorul unui mixer la viteză mică. Se adaugă treptat zahărul pudra și se continuă baterea la viteză mare. Se adaugă și laptele iar când crema a devenit fină și aerată se pune jumătate într-un poș Cu cealaltă jumătate se îmbracă tortul.

Glazura

  • Ciocolata, laptele și uleiul se pun la topit pe baie de abur. Când a devenit fină și lucioasă se ia de pe foc și se lasă la răcit complet.

Asamblare

  • Blatul de tort rece se pune pe un platou și se îmbracă cu crema de unt. Glazura se pune într-o pungă și se decorează cu ea marginile tortului. Tortul se pune la rece pentru 15 minute. Apoi se scoate și se decorează tortul pe margine de jur împrejur cu crema de unt. Pe deasupra se pun bomboane de tip Toffifee. Tortul se pune la rece pentru câteva ore.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating