Mâncare de orez cu cârnați
Mâncare de orez cu cârnați proaspeți, o masă caldă simplu de pregătit pentru întreaga familie. Un preparat consistent, foarte sățios.
Sunt adepta rețetelor care se pregătesc rapid și încerc pe cât posibil să gătesc feluri de mâncare apetisante pe gustul tuturor din casă. Iar atunci când nu am un meal plan stabilit din timp improvizez un fel de macare cu ceea ce am prin frigider așa cum s-a întâmplat zilele acestea. Aveam trei cârnați proaspeți grasani și cum nu toți membrii familiei mănâncă cârnați propriu zis i-am inclus într-un fel de mâncare de orez cu cârnați. Așa am salvat săracii cârnați și am avut și o masă pe gustul tuturor.
- Eu am folosit supă clară de pui pe care o aveam deja dar poate fi înlocuită cu un cub concetrat de pui și apă.
Mâncare de orez cu cârnați
Ingredients
- 3 Carnați proaspeti
- 2 Cepe
- 1 Ardei gras roșu
- 2 Roșii
- 200 g Orez
- 600 g Supă de pui
- 50 g Vin alb
- 1 lgt Boia dulce
- ⅓ lgt Fulgi chili
- ½ lgt Sare
- ⅓ lgt Piper măcinat
- 30 g Pecorino
- 20 g Ulei de măsline
- Pătrunjel verde
Instructions
- Legumele se curată, se spală și se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiță și se călește ceapa până se înmoaie. Se adaugă ardeiul tocat.
- Se scoate carnea din membrana carnatilor și se adaugă în cratiță. Se călesc împreună. Se adaugă vinul iar după două minute se adaugă supa și roșiile. Se pun condimentele, se amestecă apoi se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă amestecând din când în când.
- Când orezul a fiert și mâncarea a devenit bine legată, fără lichid, se adaugă pecorino ras și pătrunjel proaspăt tocat. Se servește fierbinte.