Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
placinta cu branza

Foi fine, umplutură delicioasă și aromă de lămâie proaspăt rasă, așa este această plăcintă cu brânză dulce și stafide. Este plăcinta preferată a fiicei mele. Celei mari pentru că cea mică preferă plăcinta cu mere. Voi posta în curând și rețeta plăcintei cu mere. Dacă fac pentru una din fete trebuie să fac și pentru cealaltă, să nu se supere. Două alintate cu gusturi diferite. <3

Rețeta de plăcintă cu brânză dulce și stafide poate fi făcută și fără stafide dacă nu vă place sau puteți combina brânză telemea cu brânză proaspătă. Foile se ung cu unt topit sau ulei depinde ce aveți atunci când o preparați.

Veți vedea atunci când o veți pregăti cât de simplu se face această plăcintă dar mai ales ce miros îmbietor va umple bucătăria.

placinta cu branza

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 10 porţii

Ingredients
  

  • 400 g Foi de plăcintă
  • 800 g Brânză proaspătă dulce
  • 5 Ouă
  • 1 Gălbenuș de ou
  • 200 g Smântână 20% grasime
  • 100 g Zahăr
  • 100 g Stafide
  • 80 g Ulei
  • 1 lg Zahăr de pus deasupra
  • 1 praf Sare
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • Coajă de lămâie rasă

Instructions
 

  • Se încălzește cuptorul la 180°. Într-un castron se pune brânza și se zdrobește cu o furculiță. Se adaugă 100g zahăr, coaja de lămâie, zahărul vanilinat, ouăle și praful de sare. Se omogenizează.
  • Se împart foile în trei părți. Într-o tavă unsă cu ulei se pune prima parte de foi. Fiecare foaie trebuie unsă cu ulei cu ajutorul unei pensule. Se adaugă jumătate din compoziția de brânză și se uniformizează pe toată suprafața. Apoi se pun următoarele foi, fiecare în parte unsă cu ulei. Urmează restul de compoziție de brânză și se acoperă cu ultimul rând de foi, unse și acestea cu ulei între ele.
  • Într-un castron se amestecă smântâna cu gălbenușul de ou și o lingură de zahăr. Se întinde pe toată suprafața plăcintei. Tava se pune în cuptor la 180° timp de 35-40 de minute cu ventilație.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating