Banana bread cu ciocolată

Banana bread cu ciocolata

Banana bread cu ciocolată este un delicios desert cu piure de banane și picături de ciocolată. Chec cu banane sau pâine cu banane cum mai este cunoscut acest preparat este foarte simplu de pregătit.

Cea mai la îndemână metodă de a salva bananele foarte coapte, din acelea cu coajă neagră este să le includ într-un preparat. Fie pregătesc foarte ușor o banana bread, fie transform bananele în alt desert, înghețată cu fructe congelate (rețeta este pe blog deja). Nici coaja nu o arunc, este și ea bună ca îngrășământ pentru flori. 

Rețeta de banana bread cu ciocolată nu este foarte diferită de cealalată rețeta de banană bread de pe site. Puteți încerca ambele rețete să vedeți care va place mai mult, varianta simplă sau cea cu ciocolată. La noi se mănâncă la fel de bine amandoua așa nu pot spune care este mai bună. Pot spune doar că se prepară rapid, într-un singur vas și la fel de rapid se termină.

banana bread cu ciocolata

Banana bread cu ciocolată

Prep Time 20 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr 10 mins
Servings 10 felii

Equipment

  • Tava de chec

Ingredients
  

  • 3 Banane
  • 4 Ouă
  • 30 g Zahăr brun
  • 50 g Zahăr alb
  • 80 g Iaurt gras
  • 125 g Unt 80% grăsime
  • 130 g Chips de ciocolată
  • 280 g Făină
  • ½ lgt Scorțișoară
  • ½ lgt Nucșoară
  • 1 lgt Praf de copt
  • ½ lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt Esență de vanilie

Instructions
 

  • Se bate untul cu mixerul într-un castron împreună cu cele două tipuri de zahăr. Se adaugă ouăle pe rând.
  • Bananele se decojesc și se pisează într-un castron cu o furculiță. Piureul obținut se adaugă în compoziția cu unt. Se adaugă iaurtul și esența de vanilie.
  • Făina, condimentele, praful de copt și bicarbonatul se amestecă apoi se cern cu o sită și se încorporează in compoziție. Se adaugă 100 g chips-uri de ciocolată.
  • Compoziția se toarnă într-o tavă de chec în care s-a pus hârtie de copt, se presară restul de ciocolată și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace aproximativ 50 minute la 170°.
  • După ce a trecut testul scobitorii se scoate tava din cuptor. Prăjitura se scoate din tavă cu hârtia de copt și se lasă să se răcească pe un grătar. Se feliază rece.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating