Scones cu măsline, brioșe mici foarte fragede, ideale la micul dejun lângă o cafea sau un ceai fierbinte. Rețeta de scones sărate foarte simplu de pregătit.
Scones sunt un produs al bucătăriei britanice, nelipsit alaturi de alte gustări la un ceai cald. Un scone este o brioșă sau o chiflă, ușor dulce, care se servește unsă cu unt sau frișcă și dulceață. Scones pot fi atât dulci cât și sărate cum sunt și aceste scones cu măsline a căror rețetă v-o propun azi. Aceste pot fi servite la micul dejun, așa cum le servim și noi uneori dimineața, unse cu cremă de brânză, alaturi de o cafea sau un ceai fierbinte.
După cum am văzut la unii celebri patiseri, Anna Olson de exemplu, secretul unui scones reușit este împachetarea aluatului. O ador pe Anna Olson , celebrul bucătar patiser american de la care am învățat foarte multe din secretele patiseriei și cofetăriei. Am urmărit cred că aproape toate emisiunile tv a căror gazdă a fost. Acum să revenim la oile noastre, aluatul nu se frământă cu mâna ci se împachetează cu ajutorul unei raclete. Se amesteca ingredientele într-un bol și se răstoarnă mixul format pe masa presărată cu făină. Apoi cu o racleta pentru aluat se împachetează aluatul. Eu fac șase împachetări apoi aplatizez aluatul cu sucitorul și decupez cercuri cu o formă de fursecuri rotundă. Ies mai mici sau mai mari, mai multe sau mai puține după cum este diametrul formei de decupat. Tot procedeul durează cel mult 15 minute cu tot cu cântărirea ingredientelor. Aluatul poate fi pregătit și seara, ținut apoi la frigider peste noapte iar dimineața se pot coace scones.
Scones cu măsline
Ingredients
- 1 Ou
- 90 g Unt
- 300 g Făină
- 160 g Lapte
- 100 g Măsline fară sâmburi
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Oregano
- 1 lgt Sare linguriță rasă
- 2 lg Lapte pentru uns
Instructions
- Făina se cerne într-un bol. Se adaugă praful de copt, oregano, sarea, măslinele feliate și untul rece tăiat cubulete mici. Se amestecă.
- Se adaugă oul blatul cu furculița și laptele. Ingredientele se amestecă apoi se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină. Cu o racletă se pliază o parte de aluat peste cealaltă, se împachetează. Se fac șase împachetări apoi cu sucitorul se aplatizează aluatul de un centimetru grosime.
- Se decupează cercuri cu o formă de tăiat fursecuri și se așează distanțate într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Fiecare cerc de aluat se unge cu lapte folosind o pensulă.
- Tava se introduce în cuptor preîncălzit pentru aproximativ 15 minute la 200°. După ce s-au rumenit frumos se scot scones pe un platou și se pot servi atât atât calzi cât și reci.