Prăjituri inimioară

Prăjituri inimioară
fursecuri inmioara

Prăjituri inimioară într-o culoare naturală superbă, glazurate cu ciocolată. Prăjituri delicate pentru Valentine’s Day.

Anul trecut am făcut pentru Valentine’s Day câteva fursecuri foarte drăguțe în formă de inimioare. Dacă doriți să le încercați gășiți rețeta aici. Anul acesta am folosit același model, de inimioare dar pentru prăjiturele colorate natural cu sfeclă roșie. Nici nu se observă că au în compoziție o legumă si atât de mult mi-a plăcut cum a ieșit blatul încât mă gândesc să îl folosesc la un tort în genul Red Velvet. Culoarea este absolut superbă!

Din aceeași rețetă de prăjituri inimioară am mai făcut un desert folosind resturile de blat care mi-au rămas după ce am decupat inimioarele. Am faramitat într-un bol blatul rămas și l-am amestecat cu ciocolata topită rămasă de la decor și o lingură de unt de arahide. Le-am amestecat foarte bine și am format biluțe pe care le-am dat prin puțin jeleu de zmeură și apoi prin bombonele de ciocolată, sprinkles. Le-am aliniat pe un platou și le-am lăsat la frigider câteva ore până le-am degustat. Dacă aveți bețișoare aceste biluțe pot deveni delicioase cake pops spre încântarea copiilor.

După cum veți vedea rețeta prăjiturilor inimioară este foarte simplă și poate fi pregătită oricând doriți să încercați un desert colorat frumos fără coloranți artificiali.

prajituri inimioara

Prăjituri inimioară

Prep Time 20 minutes
Cook Time 17 minutes
timp racire blat 1 hour
Total Time 1 hour 37 minutes
Servings 12 bucăți

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 120 g Unt
  • 145 g Piure de sfeclă roșie o sfeclă roșie fiartă
  • 185 g Zahăr
  • 90 g Jeleu de zmeură sau dulceață pasată și dată prin sită
  • 140 g Unt topit
  • 170 g Făină
  • 1 plic Praf de copt
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • lgt Sare
  • 100 g Ciocolată
  • 2 lg Ulei

Instructions
 

  • Sfecla roșie fiartă se pasează cu un blender până se obține un piure.
  • Într-un bol se bat ouăle cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Se adaugă untul, sarea și zahărul vanilinat. Piureul de sfeclă roșie se amestecă cu jeleul de zmeură și se adaugă în compoziție. Apoi se adaugă praful de copt și făina.
  • Se pune hârtie de copt într-o tavă 30/40 cm se toarnă compoziția și se nivelează cu o spatulă. Se coace 17 minute la 170°. Când este gata se scoate tava din cuptor iar blatul se lasă să se răcească pe un grătar.
  • Ciocolata se rupe în bucăți și împreună cu cele două linguri de ulei se topește pe baie de abur sau la microunde.
  • Se decupează inimioare din blat cu ajutorul unei forme de decupat fursecuri, se așează pe hârtie de copt și se decorează cu ciocolată topită. Se lasă deoparte până se întărește ciocolata apoi se așează pe un platou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating