Chec marmorat
Chec marmorat sau chec zebră este o prăjitură cu blat pufos cu cacao și cappuccino. Rețeta simplă a unui desert cunoscut și apreciat de toți încă din copilărie.
Această prăjitură nu necesită nu știu ce tehnică de preparare. Tot secretul pentru a ieși bine definite dungile de blat alb și cu cacao este modul în care se toarnă compoziția în tava de copt.
Eu de obicei pregătesc acest chec marmorat într-o tavă detașabilă de tort. Iar dungile din feliile de chec se văd foarte frumos. Pudrez prăjitura cu zahăr pudră din belșug dar foarte bine poate fi glazurată cu ciocolată.
Sper să încercați această prăjitură și să va bucurați de gustul minunat.
Chec marmorat
Equipment
- Mixer
- Tavă detașabilă de tort
Ingredients
- 7 Ouă
- 200 g Zahăr
- 220 g Făină
- 20 g Cacao
- 30 g Cappuccino praf
- 60 g Ulei
- 1 plic Praf de copt
- 1 lg Esență de cafea
- 1 plic Zahăr vanilinat
- 1 praf Sare
- Zahăr pudră pentru pudrat deasupra
Instructions
- Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile peste care se adaugă sarea, se bat spumă împreună cu zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, esența de cafea și zahărul vanilinat și se încorporează în albușurile bătute. Se adaugă praful de copt
- Se adaugă treptat în compoziție 170 g făină apoi se împarte compoziția în două. Într-o parte se pune restul de făină, 50 g, iar in partea cealaltă se pune praful de cappuccino și cacaua.
- Se pune hârtie de copt într-o tavă detașabilă de tort. Se ia din compoziția albă o lingură și se pune în mijlocul formei. Apoi se adaugă o lingură din compoziția maro peste cea albă și tot așa se pune din ambele compoziții până se termină.
- Tava se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace aproximativ 40 minute la 180°. După ce s-a copt, se lasă la răcit puțin apoi se scoate din formă. Când s-a răcit complet se pune pe un platou și se pudrează cu zahăr pudră.