Rulouri de post cu magiun

Rulouri de post cu magiun

Rulouri de post cu magiun și nucă măcinată, o rețetă ultra rapidă și versatilă. Rulouri pufoase ce pot fi făcute cu diferite umpluturi.

Am făcut aceste rulouri de post cu magiun care se pregătesc imediat și regret că nu am dublat cantitățile. Noroc că am făcut rapid câteva poze. Pentru că dacă mai așteptăm puțin nu mai aveam ce să va mai arăt. Sunt foarte gustoase proaspăt scoase din cuptor și s-au mâncat imediat.

Aluatul poate fi folosit la multe alte rețete și se poate adăuga diferite umpluturi de post sau de dulce. De exemplu la o pizza rapidă se poate folosi acest aluat de post. Foarte bine poate fi folosit și la niște rulori cu ciuperci sau cu brânză.

Eu am pregătit rulourile cu magiun și nucă măcinată acum dar mai folosesc uneori și alte tipuri de gem. Cu gem de caise sunt o nebunie.

Trebuie să vă spun că se mai poate adăuga puțină apă atunci când se frământă aluatul in funcție de tipul de făină care se folosește și cât de uscată este această.

Rulouri de post cu magiun

Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 9 bucăți

Ingredients
  

  • 285 g Făină
  • 25 g Drojdie proaspătă
  • 1 lg Zahăr
  • 50 g Ulei
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • 1 lgt Esentă de rom
  • 50 g Nucă măcinată
  • 300 g Magiun de prune
  • ¼ lgt Sare
  • 125 g Apă caldă

Instructions
 

  • Într-un castron se pun drojdia, zahărul și două linguri de apă caldă. Se omogenizează și se lasă să crească. Făina se cerne într-un castron iar in mijlocul ei se face o scobitură și se toarnă drojdia. Se amestecă cu puțină făină și se adaugă apoi uleiul, sarea, apa caldă și esențele.
  • Se frământă aluatul foarte bine, se acoperă castonul și se lasă la crescut aproximativ o oră. După ce aluatul și-a dublat volumul se scoate din castron și se pune pe blatul de lucru presărat cu puțină făină.
  • Aluatul se întinde cu sucitorul într-o formă dreptunghiulară. Se întinde pe toată suprafața magiunul de prune și se presară nuca macinata. Apoi se rulează și se porționează în nouă bucăți.
  • Într-o tavă mică se pune hârtie de copt și se așează bucățile de aluat cu umplutura în sus, trei rânduri a câte trei bucăți. Se pune tava la copt în cuptorul încălzit în prealabil și se coace la 180° aproximativ 25 minute, până se rumenesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating