Trifle cu mure

trifle cu mure 3

Trifle cu mure, desert rapid, fără coacere, în straturi de pișcoturi, fructe, jeleu și cremă fină. Este un desert vechi, englezesc care se pregătește înt-un vas circular în care se văd straturile delicioase care îl formează.

Cred că acest trifle cu mure este cel mai rapid desert. Deloc complicat pe care îl poate pregăti oricine, oricât de neîndemânatic ar fi. Este delicios de bun indiferent ce fructe se folosesc și poate fi ornat în funcție de imaginația fiecăruia.

De obicei pișcoturile se stropesc cu un sirop sau suc de fructe. Eu le prefer neînsiropate pentru că este de ajuns câtă umiditate trag din cremă. Este de preferat să stea la rece cel puțin o oră pentru ca toate aromele să se combine și să transforme totul într-un desert irezistibil. 🙂

trifle cu mure 2

Trifle cu mure

Prep Time 15 mins
Cook Time 2 hrs
Servings 8 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Vas circular de sticla

Ingredients
  

  • 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 200 g Iaurt 10% grăsime
  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Pișcoturi
  • 450 g Mure
  • 70 g Zahăr pudră
  • 70 g Jeleu de fructe de padure
  • 1 plic Zahăr vanilinat

Instructions
 

  • Murele se spală și se scurg foarte bine de apă. Într-un bol se pune smântâna, mascarpone și zahărul pudră. Totul se mixează până își dublează volumul. Se adaugă iaurtul și zahărul vanilinat, se mixează la viteză mică și se lasă deoparte.
  • Într-un vas de sticlă se pune un strat de pișcoturi, un strat de cremă, se presară câteva mure. Se repetă, iar la mijlocul straturilor se pune jeleul de fructe de pădure. Se termină cu un strat de cremă peste care se presară mure și pișcoturi mărunțite. Vasul se pune la rece până în momentul servirii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating