
Spumă de ciocolată, desert delicat, renumit și apreciat peste tot în lume. Rețeta unui dulce cu ciocolată care cucerește prin simplitate și bogăția gustului.
Rețeta de spumă de ciocolată, am găsit-o în ,, Cartea Regală De Bucate,, a Principesei Margareta a României. O rețetă propusă de bucătarul șef de la Palatul Elisabeta și unul din deserturile preferate a Majestății Sale Regele Mihai.
După cum veți vedea rețeta este foarte simplă dar gustul…Gustul este de-men-ți-al. Genul acela de desert din care savurezi fiecare înghițitură, ba chiar lingi și lingurița.
Eu l-am servit la masă în pahare după ce a stat la rece în frigider două ore. Am pus alături rulouri crocante de napolitane cu umplutură de ciocolată(waffle rolls). Dar ar merge și alt gen de biscuiți sau bezele crocante, depinde ce preferați.

Spumă de ciocolată
Equipment
- Mixer
- Pahare pentru servit
Ingredients
- 2 Ouă
- 2 lg Zahăr
- 150 g Ciocolată amăruie 50% cacao
- 250 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- un praf Sare
Instructions
- Smântana și ciocolată se topesc la bain-marie. Se separă gălbenușurile de albușuri. Într-un castron se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare apoi se adaugă treptat în ciocolată topită. Amestecul trebuie să fie fierbinte cât să se gătească ouăle și se ține pe foc aproximativ un minut. Se lasă la temperatura camerei să se mai răcorească până se bat albușurile spumă.
- Albușurile împreună cu zahărul se bat spumă tare cu ajutorul unui mixer. Se încorporează albușurile, în compoziția de ciocolată, cu o lingură amestecând de jos în sus. Compoziția se toarnă în pahare și se pune la rece în frigider pentru câteva ore.