Fasole prăjită cu cârnați și jumări
Fasole prăjită cu cârnați și jumări, mâncare tradițională românescă gustoasă și apreciată. Se pregătește rapid folosind fasole albă la conservă și ingrediente la îndemână oricui.
Uneori când nu am timp să pun la înmuiat și să fierb fasole albă uscată folosesc fasole la conservă. Si în 30 de minute mâncarea este gata. Mai ales dacă am o zi foarte aglomerată și nu am prea mult timp la dispoziție și foamea este mare.
Acum am pregătit mâncarea de fasole prăjită cu cârnați și jumări cu boia dulce și iute pe care deja le aveam în frigider. Au dat gust și aromă mâncării și am servit alături de murături aromate și pâine proaspătă.
Fasole prăjită cu cârnați și jumări
Ingredients
- 4 cutii Fasole albă 4 *240g
- 100 g Cârnați cu boia dulce și boia iute
- 70 g Jumări
- 75 g Pastă de roșii
- 35 ml Ulei
- 1 Ceapă
- 1 lgt Boia dulce
- ¾ lgt Boia iute
- 1 lgt Sare
- ½ lgt Piper
- 450 ml Apă
- 1 frunza Dafin
Instructions
- Ceapa se toacă și se pune la călit împreună cu uleiul într-o cratiță. După ce s-a rumenit ceapa se adaugă pasta de roșii, se amestecă bine apoi se adaugă fasolea scursă și apa. Se amestecă și se dă într-un clocot.
- Se adaugă jumările și condimentele, se acoperă cu un capac cratița și se lasă să fiarbă câteva minute amestecând din uneori. Când este aproape gata se pun cârnații feliați și se mai dă într-un clocot.