Supă cremă de ciuperci
Supă cremă de ciuperci, un preparat plin de savoare, hrănitor foarte ușor de pregătit. Iar dacă se renunta la smântână devine un preparat vegetarian și poate fi consumat în zilele de post.
La noi în familie sunt foarte apreciate supele cremă încă de când erau fetele mici. Așa am reușit să le fac să mănânce legume pe care de altfel nici nu voiau să le vadă.
Supa crema de ciuperci pregătită simplu este mai cenușie, nu are o culoare foarte apetisantă. Dar eu adaug la fiert morcov și ardei gras roșu sau gogoșar. Așa se mai schimbă puțin culoarea și servită cu feliile de ciuperci trase la tigaie și pâinea prăjită este delicioasă.
Supă cremă de ciuperci
Equipment
- Blender vertical
Ingredients
- 500 g Ciuperci champignon
- 750 ml Apă
- 2 lg Ulei
- 1 Ceapă
- 1 Morcov
- 30 g Smântână 30%grasime
- ½ Ardei gras roșu
- ½ Ardei gras galben
- 1 lgt Sare
- ½ lgt Piper
Instructions
- Toate legumele și ciupercile se spală și se taie în bucăți. Într-o oală se pune uleiul și se călește puțin ceapa. Se adaugă legumele și 250 ml apă. Se amestecă, se acoperă oală cu un capac și se lasă să fiarbă 10 minute. Patru ciuperci se feliază și se călesc în câteva picături de ulei.
- După ce legumele s-au înmuiat puțin se adaugă ciupercile și restul de apă și se lasă să fiarbă acoperit încă 20 de minute. Când totul este fiert se scurge din supă formată și se pasează legumele și ciupercile cu un blender verticat.
- Se pune sarea, piperul și smântana și se mai pasează puțin. La final se adaugă supa oprită. Feliile de ciuperci călite se pun în farfurii in momentul servirii.