
Prăjitură cu mere delicioasă, ușor de pregătit. Prăjitură pufoasă cu umplutură aromată cu scorțișoară. Rețetă simplă!
Rețeta de azi, a acestui desert simplu, prăjitură cu mere și blat pufos este asemănătoare cu cea a altei prăjituri de pe blog, prăjitură turnată cu mere. Rețeta a fost deja încercată de unii dintre voi și mă bucur că a fost apreciată. Sper să încercați și rețeta pe care o postez azi și să o încercați în varianta testată la noi în familie. Adică, am mâncat prăjitura cu înghețată de vanilie și sos de caramel și nu vă pot spune cât este de bună astfel. Trebuie să încercați combinația asta de gusturi și vă promit că nu veți regreta!
Ar fi trebuit să fac o postare separată cu rețeta sosului de caramel dar, voi face asta altă dată, când voi reușii să pozez pașii rețetei. Acum vă pot povesti puțin despre cum am făcut sosul, foarte simpu, urmând că altă dată să-i dedic o postare. Într-o cratiță cu fundul dublu am topit 100g zahăr până a devenit cafeniu deschis la culoare. Am adăugat 100g unt tăiat cubulete și am amestecat rapid. După ce s-a topit untul, am turnat 100g frișcă lichidă amestecând continuu. Am lăsat sosul să se răcească, apoi l-am pus într-un borcan pe care îl țin în frigider. Este un sos caramel deosebit de bun pe care îl folosesc la mai multe deserturi. Atunci când vreau să pregătesc o cantitate mai mare, dublez cantitățile ingredientelor.
Cine dorește să vadă un clip cu acesta prăjitură poate intra pe pagina Flavor in the plate pe Tik Tok și Instagram. Sper să vă convingă să încercați și această rețetă.

Prăjitură cu mere
Equipment
- 1 Tava 30/20cm
Ingredients
Umplutura
- 1 kg Mere
- 50 g Zahăr
- 20 g Ulei
- 1 lgt Scorțișoară
Blat
- 8 Ouă
- 140 g Zahăr
- 120 g Făină
- 70 g Ulei
- 1 lgt Esență de vanilie
- 1 lgt Praf de copt
- ¼ lgt Sare
Instructions
Umplutura
- Merele se dau pe răzătoare și se călesc în ulei împreună cu zaharul. După ce s-au calit se adaugă scorțișoara și se lasă să se răcească.
Blat
- Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile și zahărul se mixează foarte bine. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, sarea, esența de vanilie. Se adaugă treptat gălbenușurile peste albușurile bătute spumă tare.
- Praful de copt se amestecă cu faina și se încorporează treptat în compoziție folosind o spatulă.
- Se pune hârtie de copt în tavă și se toarnă trei sferturi din compoziție. Se coace opt minute la 180°, apoi se scoate tava din cuptor. Se pune umplutura de mere peste blatul aproape copt. Deasupra se toarnă restul de compoziție.
- Tava se pune din nou în cuptor și se coace prăjitura 22 minute, până se rumenește și trece testul scobitorii. După ce s-a copt se scoate tava din cuptor, iar cu ajutorul hârtiei de copt se scoate prăjitura din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar. Se porționează prăjitura rece.