
Pandișpan pufos cu cireșe, prăjitură foarte simplu de pregătit din câteva ingrediente. Este prăjitura ideală pentru că se poate pregăti cu diferite fructe și este pe gustul tuturor.
Cum reușesc eu, de obicei, am postat deja rețeta de pandișpan pufos cu cireșe în feed, pe instagram dar aici uitasem să o public. Nu este prima oară când mi se întâmplă să cred că am o rețeta pe blog și când o caut nu exizista. Dar rezolv asta imediat astfel încât să poată fi încercată și această rețeta foarte simplă și rapidă.
Pentru mine pandispanul cu fructe este una din prăjiturile preferate pentru că pregătesc această rețetă de foarte mult timp, încă de când am început eu să gătesc. Dar este și una din prăjiturile pe care le fac foarte des în decursul unui an. La începutul verii încep să pregătesc pandișpan cu vișine și îl fac de două ori pentru că prima dată nu ne dăm seama bine de gust. Glumesc, bineînțeles. Apoi urmează pandispanul cu cireșe, iar dacă cireșele sunt mari prăjitura este pur și simplu fabuloasă. După cireșe urmează caisele să fie vedete în prăjitură urmate apoi de afine și mai târziu spre toamna de prune. Nici iarnă nu uit rețeta pentru că o pregătesc cu ce fructe am în congelator, fructe pe care mi-le congelez din timpul verii.
Pot spune, după cum se știe de altfel, că rețeta de pandișpan este foarte simplu de pregătit cu ingrediente pe care le are oricine la îndemână. Dar un ingredient nu trebuie să lipsească din compoziție indiferent cum alegem să pregătim această prăjitură. Un ingredient pe care eu îl ador și fără de care un pandișpan nu este pandișpan și anume, vanilia. Indiferent cum este esență de vanilie, zahăr vanilinat sau păstaie de vanilie această aromă face ca un pandișpan să fie atât de special.

Pandișpan pufos cu cireșe
Equipment
- Tava 30/20
- Mixer
Ingredients
- 7 Ouă
- 80 g Ulei
- 250 g Zahăr
- 230 g Făină
- 500 g Cireșe
- 1 lgt Esență de vanilie
- ⅕ lgt Sare
- Zahăr pudră pentru ornat
Instructions
- Se separă albușurile de gălbenușuri în vase diferite. Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanilie si uleiul. Albușurile peste care se presară sarea, se bat spumă tare cu mixerul. Se adaugă treptat zahărul și se bate până ce acesta nu se mai simte.
- Se încorporează gălbenușurile în albușurile bătute amestecând la viteză mică cu mixerul. Făina se adaugă in compoziție treptat amestecand cu o spatulă.
- Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt iar deasupra se așează cireșele fără samburi. Se pune tava în cuptor și se coace prăjitura 35 minute la 170°. După ce s-a copt se scoate prăjitura din tavă cu ajutorul hartiei de copt și se lasă să se răcească pe un grătar. Rece se pudrează cu zahăr și se porționează.