
Tartă Valentine’s Day, desert minunat pentru a celebra o zi specială alături de persoana iubită. Tartă delicioasă cu frangipane și dulceață de mure.
Pentru că nu puteam să las să treacă o astfel de zi specială fără să pregătesc un desert potrivit, am făcut o tartă Valentine’s Day. De fapt am făcut patru tarte pentru că aveam forme de silicon pe care nu le încercasem iar acum a fost ocazia perfectă. Deci am copt patru tarte în forme de 12 cm din cantitățile din rețetă dar din aceleași cantități se poate pregăti și o singură tartă într-o formă cu diametrul de 23 cm.
Este puțin de muncă pentru acest desert, nu este greu , doar că necesită ceva organizare și puțină îndemânare ,dar ce nu facem noi în numele iubirii, mai ales când rezultatul este delicios. Pentru pregătirea aceastei tarte am folosit un aluat fraged care se face foarte simplu, am continuat apoi cu crema de migdale, frangipane, peste care am adăugat dulceață de mure. Am acoperit tarta cu un capac de aluat fraged în care am decupat o inimioară iar de jur împrejur am așezat inimioare de aluat. Foarte drăguț arată în acest stadiu cu multe inimioare , dar nu se putea altfel pentru Valentine’s Day. Pe blog gasiti alte două rețete cu inimioare tot pentru această zi.
Este bine de știut că acest desert se poate pregăti și cu două zile mai devreme de a fi servit, se păstrează foarte bine la frigider și rămâne la fel de fraged. Mai poate fi pregătit și cu alte ocazii nu doar de Valentine’ Day sau Dragobete, ori de câte ori doriți sau pentru diferite ocazii. Doar dați-mi de știre când l-ați încercat aici , pe FB sau pe Instagram.

Tartă Valentine’ s Day
Ingredients
Aluat fraged
- 300 g Făină
- 100 g Zahăr
- 200 g Unt 80% grăsime
- 1 Ou
- un praf Sare
Frangipane
- 75 g Unt
- 75 g Migdale măcinate
- 75 g Zahăr
- 2 Ouă
- 1 lgt Esență migdale
Alte ingrediente
- 150 g Dulceață de mure
- 1 Gălbenuș de ou
- 1 lg Lapte
- Zahăr pudră
Instructions
Aluat fraged
- Într-un castron se pune făina, praful de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe. Se adaugă oul și se amestecă rapid. Aluatul obținut se învelește in folie alimentară și se pune la rece 15 minute.
- Se împarte aluatul în două părți, cântărite. Se întinde o parte de aluat și se decupează patru cercuri. Cercurile de aluat se așează în formele de tartă și se ridică și pe pereții acestora. Se pun formele la rece pentru 30 minute.
- Se întinde cea de a doua parte de aluat. Se decupează patru cercuri iar în centrul fiecărui cerc se decupează câte o inimioară folosind o formă de fursecuri în această formă. Din resturile de aluat se decupează inimioare.
Frangipane
- Într-un bol se amestecă untul moale cu zahărul folosind mixerul. Se adaugă ouăle apoi migdalele măcinate și esența de migdale.
Asamblare
- Se scot formele de tartă cu aluat fraged din frigider și se toarnă în fiecare crema de migdale. Pe deasupra se întinde un strat de dulceață de mure. Se acoperă fiecare tartă cu capacul de aluat fraged și se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte.
- Se așează inimioare de aluat de jur împrejurul fiecărei tarte și se ung și acestea cu gălbenuș de ou. Se coc aproximativ 25 minute la 170°. După ce s-au copt se lasă să se răcească apoi se scot din forme și se pudrează cu zahăr.