Negresă cu mango și dovleac
Negresă cu mango și dovleac, prăjitură ușor de pregătit și foarte gustoasă. Prăjitură de post cu piure de mango și dovleac copt.
Deși poate nu pare dar dovleacul copt și mango se potrivesc perfect în această prăjitură. Textura moale și gustul foarte aromat te fac să crezi că este o prăjitură complicată nu o negresă cu mango și dovleac de post. Eu am folosit o conservă de mango în sirop și dovleac copt din congelator. Am scurs mango de sirop și l-am păsat împreună cu dovleacul folosind un blender vertical. După cum veți vedea și în rețetă, nu este nimic complicat în pregătirea ei iar ingredientele sunt puține se găsesc în orice bucătărie.
Negresă cu mango și dovleac
Equipment
- 1 Tava 30/20 cm
Ingredients
- 1 conservă Mango 425g
- 200 g Apă minerală
- 100 g Ulei
- 250 g Dovleac copt
- 150 g Zahăr
- 30 g Cacao
- 230 g Făină
- 30 g Fulgi de migdale
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Esență de vanilie
- 2 lg Zahăr pudră
Instructions
- Se scurge mango de siropul din conservă și se pasează împreună cu dovleacul. Se adaugă zahărul și se mixează foarte bine împreună.
- Se adaugă uleiul, apa minerală și esența de vanilie apoi făina amestecată cu praful de copt și cacaua.
- Se toarnă compoziția în tava în care s-a pus hârtie de copt și se pune la copt în cuptor pentru 45 minute la 180°.
- După ce s-a copt se lasă prăjitura să se răcorească puțin in tavă apoi se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit prăjitura, se presară zahăr pudră și fulgii de migdale apoi se porționează.