Go Back
Tarta Valentine's Day

Tartă Valentine' s Day

Prep Time 1 hour
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour 17 minutes
Servings 4 tarte

Ingredients
  

Aluat fraged

  • 300 g Făină
  • 100 g Zahăr
  • 200 g Unt 80% grăsime
  • 1 Ou
  • un praf Sare

Frangipane

  • 75 g Unt
  • 75 g Migdale măcinate
  • 75 g Zahăr
  • 2 Ouă
  • 1 lgt Esență migdale

Alte ingrediente

  • 150 g Dulceață de mure
  • 1 Gălbenuș de ou
  • 1 lg Lapte
  • Zahăr pudră

Instructions
 

Aluat fraged

  • Într-un castron se pune făina, praful de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe. Se adaugă oul și se amestecă rapid. Aluatul obținut se învelește in folie alimentară și se pune la rece 15 minute.
  • Se împarte aluatul în două părți, cântărite. Se întinde o parte de aluat și se decupează patru cercuri. Cercurile de aluat se așează în formele de tartă și se ridică și pe pereții acestora. Se pun formele la rece pentru 30 minute.
  • Se întinde cea de a doua parte de aluat. Se decupează patru cercuri iar în centrul fiecărui cerc se decupează câte o inimioară folosind o formă de fursecuri în această formă. Din resturile de aluat se decupează inimioare.

Frangipane

  • Într-un bol se amestecă untul moale cu zahărul folosind mixerul. Se adaugă ouăle apoi migdalele măcinate și esența de migdale.

Asamblare

  • Se scot formele de tartă cu aluat fraged din frigider și se toarnă în fiecare crema de migdale. Pe deasupra se întinde un strat de dulceață de mure. Se acoperă fiecare tartă cu capacul de aluat fraged și se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte.
  • Se așează inimioare de aluat de jur împrejurul fiecărei tarte și se ung și acestea cu gălbenuș de ou. Se coc aproximativ 25 minute la 170°. După ce s-au copt se lasă să se răcească apoi se scot din forme și se pudrează cu zahăr.