
Curry vegan delicios cu vânătă și dovlecel alaturi de lapte de cocos și roșii, simplu de pregătit. O rețetă ușoară cu legume.
Ce îmi place cel mai mult la acest curry vegan este cât de simplu se face. Dar dacă este o mâncare simplă, de legume, asta nu înseamnă că este o mâncare fadă, fară gust. Din contră este o explozie de arome și asta datorită condimentelor folosite. Cine este iubitor de curry știe la ce mă refer.
De asemenea, la această rețetă de curry, foarte versatilă, puteți înlocui unele legume cu altele. De exemplu vânata și dovlecelul pot fi înlocuite cu linte sau naut. Rezultatul, un curry la fel de delicios, picant și plin de arome. Pe deasupra, aceste feluri de curry, doar din legume pot fi pregătite în perioada postului. Acum suntem în postul Paștelui și numai bine putem diversifica meniul cu asfel de preparate în aceasa perioadă.
Dacă vă plac rețetele fimate puteți intra pe celelalte conturi ale blogului, Instagram și Tiktok și puteți vedea această rețetă într-un scurt clip. Puteți înțelege mult mai bine modul de pregătire a rețetei.

Curry vegan
Ingredients
- 1 Ceapă
- 1 Morcov
- 1 Vânătă
- 1 Dovlecel
- 1 Ardei rosu
- ½ lgt Chili pudra
- 2 lgt Curry pudră
- 1 lgt Garam masala
- 1 lgt Turmeric
- 1 lgt Boia dulce
- 3 caței Usturoi
- 1 bucațică de 2 cm Ghimbir
- 1 conservă Roșii tocate
- 1 conservă Lapte de cocos
- 1 lgt Sare
- 30 g Ulei
Instructions
- Se curăță de coajă ghimbirul apoi se dă pe răzătoare, la fel și morcovul. Ceapa se curăță de coajă și se toacă mărunt. Vânata, ardeiul și dovlecelul se taie în pătrățele mici. Usturoiul se toacă mărunt.
- Uleiul se pune într-o cratiță la încălzit. Se adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. Se călesc puțin împreună. Se adaugă condimentele și se lasă puțin să se rumenească împreună.
- Se adaugă ardeiul și morcovul iar după un minut se adaugă vânata, dovlecelul și conserva de roșii. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă amestecând din când în când până scade sosul.
- După ce a scăzut și s-a legat sosul, se adaugă laptele de cocos și sarea. Se amestecă și se mai lasă să dea în clocot.
- Se servește alături de orez fiert.