Paste cu ton

Paste cu ton
paste cu ton

Paste cu ton, un fel de mâncare simplu dar gustos, pregătit din câteva ingrediente. Paste cu sos roșu, gata într-o jumătate de oră.

Haideți să vedeți cum pregătesc eu delicioasele paste cu ton foarte ușor și sigur veți încerca și voi acasă. Daca mă urmăriți de ceva timp știți că pastele nu îmi lipsesc niciodată din casă, pastele și untul mai bine zis. Un pachet de paste, indiferent de tip sau formă, mă salvează atunci când nu am mult timp pentru gătit. Sunt foarte simplu de gătit, se fierb doar, apoi se amestecă cu un sos pregătit în casa sau cumpărat. Eu le fac ba la cuptor, ba în tigaie pe aragaz sau uneori salată, în orice variantă sunt bune.

Ingredientul vedetă al rețetei despre care vă vorbesc azi este tonul și nu cunosc pe nimeni căruia să nu-i placă. Eu folosesc ton la conservă bucăți sau mărunțit, în ulei sau în suc propriu. Pentru această rețetă este bun oricare dintre ele.

O mica paranteză. Se cunoaște faptul că italienii nu pun parmezan peste pastele cu pește. Ei consideră că aceasta combinație nu trebuie făcută niciodată. Eu consider că merg de minune împreună și pun parmezan peste tot felul de paste. Nu mă vede nimeni în bucătăria mea ce fac și pun parmezan și peste pastele cu ton. Pentru că îmi place și ador parmezanul și l-aș pune pe orice dacă nu ar fi atât de scump. Așa că cine dorește poate presăra parmezan peste pastele cu ton din farfurie, daca îi place.

paste cu ton

Paste cu ton

Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 500 g Spaghete
  • 200 g Suc de roșii
  • 1 cutie Ton mărunțit
  • 1 lg Ulei de măsline
  • 2 catei Usturoi
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • 1 lgt Oregano

Instructions
 

  • Se pune o oală cu apă( 4 l) la fiert împreună cu o lingură cu sare. Când apa a început să clocotească se pun pastele, se amestecă apoi se lasă să fiarbă cu un minut mai puțin decât scrie pe instrucțiunile de pe pachet. Între timp se pregătește sosul.
  • Într-o cratiță se pune uleiul și se călește puțin usturoiul tocat mărunt. Se adaugă tonul scurs de sucul din conservă. Se amestecă apoi se adaugă sucul de roșii și condimentele. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să dea câteva clocote..
  • După ce au fiert pastele, se scurg de apa în care au fiert, aproape complet. Să mai rămână aproximativ un polonic din apa în care au fiert. Se adaugă sosul peste paste în aceeași oală în care au fiert pastele și se amestecă. Se lasă să se combine sosul cu pastele și condimentele cam un minut apoi se pun în farfurii și se mănâncă fierbinți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating