Rulouri cu zmeură
Rulouri cu zmeură, dospite, umplute cu unt și fulgi de migdale și parfumate cu zmeură.
Pentru această rețetă se poate folosi și zmeura congelată, care a fost scursă de siropul lăsat, cât și alte fructe de pădure. Sunt nemaipomenit de gustoase proaspăt scoase din cuptor. Mai ales lângă un pahar de lapte sau alături de o cafea dimineața.
Rulouri cu zmeură
Ingredients
Aluat
- 3 Gălbenușuri de ouă
- 260 g Zahăr
- 115 g Lapte
- 100 g Smântână 30% grăsime
- 500 g Făină
- 65 g Unt 80% grăsime
- 25 g Drojdie proaspătă
- 1 lgt Esență de vanilie
- ½ lgt Sare
- Ulei pentru uns
Umplutura
- 150 g Zmeură proaspătă
- 60 g Unt
- 60 g Zahăr pudră
- 20 g Fulgi de migdale
- 1 plic Zahăr vanilinat
Glazura
- 2 lg Zahăr pudră vanilat
- 1 lgt Zeamă de lămâie
- Fulgi de migdale
Instructions
- Se încălzește cuptorul la 170°. Într-un castronel se pune drojdia și se amestecă cu o linguriță de zahăr până se dizolvă. Laptele se încălzește. Se pun două linguri de lapte și o linguriță de făină peste drojdie, se amestecă și se lasă să crească.
- Într-un castron se pune făina cernută. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul vanilinat și sarea în alt castron. Zahărul se dizolvă în laptele cald, iar untul se topește în cuptorul cu microunde sau într-o crăticioara pe foc. Nu trebuie înfierbântat sau ars, ci doar topit ușor.
- Când drojdia a crescut se face o adâncitură în făină și se adaugă. Se amestecă puțin apoi se adaugă pe rând laptele , untul și gălbenușurile. Se frământă bine aluatul și se lasă la crescut într-un loc cald până își dublează volumul.
- Se unge blatul de lucru cu puțin ulei și se întinde într-un triunghi aluatul crescut. Untul se amestecă zahărul pudră și cu acesta se unge toată suprafața aluatului întins. Se presară fulgii de migdale și zmeura. Aluatul se rulează, apoi se taie in 12 rulouri.
- Într-o tavă cu hârtie de copt se așează rulourile unul lângă altul cu tăietura în sus. Se pune tava în cuptor și se coace cca 35 de minute, până se rumenesc. Se lasă la răcit, apoi se glazurează cu zahărul pudră amestecat cu zeama de lămâie. Dacă glazura nu este suficient de fluidă se mai poate adăuga puțină zeamă de lămâie sau zahăr pudră dacă este prea moale. La final se presară câțiva fulgi de migdale.