Prăjitură crumble cu mure și zmeură
Prăjitură crumble cu mure și zmeură, un desert cu fructe proaspete, de vară, simplu și rapid de pregătit. Un desert delicios și foarte aromat.
Prăjitura crumble cu mure și zmeură este o prăjitură foarte bună și v-o recomand din tot sufletul. Are un blat consistent și aromat, un strat de fructe acrișoare învelite în cremă de brânză, iar deasupra biscuiți rumeniți. Are tot cei trebuie unui desert să fie de neuitat.
În ultimul timp nu am folosit la fel de frecvent cuptorul cum fac când temperatura în termometru este rezonabilă. Din cauza caniculei, am evitat pe cât posibil să folosesc cuptorul, dar pentru această prăjitură a meritat pornirea lui. Deci, eu vă îndemn să încercați să pregătiți cât mai repede acest desert indiferent de temperatura de afară. Este un desert minunat de bun mai ales dacă are alaturi și puțînă înghețată. Dați-mi de știre dacă o încercați.
Prăjitură crumble cu mure și zmeură
Ingredients
- 5 Ouă
- 200 g Biscuiți digestivi
- 200 g Zahăr
- 270 g Făină
- 150 g Iaurt
- 350 g Mure
- 200 g Zmeura
- 200 g Cremă de branza
- 50 g Zahăr pudră
- 30 g Amidon
- 1 lgt Esență de vanilie
- ¼ lgt Sare
- 1 lgt Praf de copt
Instructions
- Biscuiții se mărunțesc cu mâna într-un castron. Murele și zmeura spălate și scurse de apă se amestecă într-un castron cu brânza și zahărul pudră.
- Untul se mixieaza cu zahărul într-un castron. Se adaugă ouăle pe rând, apoi iaurtul, esența de vanilie, sarea și se amestecă după fiecare. Se adaugă faina și praful de copt.
- Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Peste aluat se pune compoziția cu fructe, iar deasupra se presară biscuiții.
- Tava se pune în cuptorul preîncălzit și se coace 50 minute la 170°, până se rumenește frumos prăjitura. După ce s-a copt se scoate prăjitura pe un grătar și se lasă să se răcească complet. Prăjitura se porționează rece.