Madlene (madeleine) cu aromă de portocale
Madlene (madeleine) cu aromă de portocale, prăjituri mici și delicate făcute în casă. Sunt perfecte pentru copii sau lângă cafea dimineața.
Originale din nord-estul Franței aceste petite madeleine în formă de scoică sunt coapte într-o tavă specială. În rețeta mea de madlene (madeleine) cu aromă de portocale am combinat untul cu ulei pe lângă alte câteva ingrediente simple și la îndemână.
Compoziția pregătită trebuie să stea la frigider câteva ore sau peste noapte. Bineînțeles că în caz de urgență și dacă pofta este mare se pot coace imediat.
Am ales să le decorez puțin așa că le-am uns cu puțin gem de caise și le-am dat prin bombonele mici pentru decor(sprinkles). Dar la fel de bine se pot pudra simplu cu zahăr pudră pentru că sunt la fel de minunate.
Madlene (madeleine) cu aromă de portocale
Equipment
- Mixer
- Tava pentru madlene
Ingredients
- 3 Ouă
- 70 g Unt
- 90 ml Ulei
- 150 g Zahăr
- 200 g Făină
- 15 g Zahăr vanilinat
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Esentă de portocale
- 1 praf Sare
Instructions
- Untul se topste cât să fie lichid, nu fierbinte. Într-un castron se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare. Se adaugă treptat untul amestecat cu uleiul. Apoi esențele și făina cu praful de copt. Compoziția se lasă in frigider câteva ore.
- Se încălzește cuptorul la 170°. Tava specială de madlene se unge în fiecare scobitura cu unt sau ulei. Se umple fiecare în parte cu compoziția scoasă din frigider lăsând spațiu pentru a crește. Se coc aproximativ 12 minute.
1 thought on “Madlene (madeleine) cu aromă de portocale”