placinta cu bacon si mortadella 1

Foietaj cu mortadella și bacon

placinta cu bacon si mortadella

Foietaj cu mortadella și bacon, aperitiv rapid cu umplutură delicioasă. Cu un aluat de foietaj din comerț și câteva ingrediente, acest aperitiv este gata în câteva minute.

Folosesc aluatul de foietaj în foarte multe rețete cu diferite umpluturi. Se coace foarte frumos și economisesc și mult timp atunci când vreau să pregătesc ceva rapid.

placinta cu bacon si mortadella 1

Pentru această rețetă de foietaj cu mortadella și bacon am folosit ce aveam prin frigider și le-am combinat în această plăcintă delicioasă. Aveam câteva felii de bacon pe care le-am rumenit puțin într-o tigaie antiaderenta. Câteva felii de mortadella și câteva măsline fără sâmburi rămase de la alte rețete. Rezultatul: o plăcintă cu foi crocante care a umplut bucătăria cu arome apetisante.

Am întins aluatul de foietaj și am tăiat pe fiecare parte fâșii pe care apoi le-am împletit peste umplutură. Pe deasupra am presărat câteva semințe care s-au rumenit frumos la copt. Se poate umple și cu orice fel de mezel sau resturi de friptură și se poate rula simplu.

placinta cu bacon si mortadella

Foietaj cu mortadella și bacon

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 400 g Aluat de foietaj
  • 1 Gălbenuș de ou
  • 5 felii Mortadella
  • 5 felii Bacon
  • 120 g Cașcaval ras
  • 70 g Măsline fără sâmburi
  • 1 lg Lapte
  • Mix de semințe

Instructions
 

  • Se încinge cuptorul la 190°. Feliile de bacon se rumenesc într-o tigaie antiaderentă și se lasă deoparte. Se pune hârtie de copt într-o tavă peste care se pune foaia de aluat.
  • Feliile de mortadella se pun una în prelungirea celeilalte pe mijlocul aluatului de foietaj. Deasupra se adaugă feliile de bacon. Se presară măslinele tăiate și cașcavalul.
  • Se împachetează aluatul peste umplutură și se unge cu gălbenușul de ou amastecat cu o lingură de lapte. Deasupra se presară câteva seminte. Se pune tava în cuptor și se coace până ce plăcinta s-a rumenit aproximativ 20-25 minute.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating