
Chiftele de ton , rețeta simplă și rapidă. Chiftele pufoase de pește din conservă cu legume și usturoi.
Varianta rapidă de a pregăti chiftele de ton este cu peștele din conservă. Eu folosesc ton bucăți în suc propriu pe care îl pun într-o sită și îl las să se scurgă înainte de al folosi. Îl presesez cu o lingură pentru a scoate foarte bine lichidul din pește. Abia apoi adaug celelalte ingrediente, formez chifteluțele pe care le prăjesc în puțin ulei și le scot pe șervete de hârtie. Sunt singurele chiftele pe care le prăjesc pentru că de obicei chiftelele eu le fac la cuptor și pe cele de carne și cele de dovlecel. Bineînțeles că cine dorește poate pregăti la cuptor chifteluțele de ton, puse pe hârtie de copt în tava și coapte la 190. Mie îmi plac acestea de ton mai mult prăjite, parcă sunt mai crocante în exterior și mai pufoase în interior pregătite astfel.
Chifteluțele de ton, foarte sănătoase ca și preparat, pot fi consumate de preferat reci lângă o salată sau într-o lipie alaturi de câteva legume, frunze de salată și sos de iaurt. Pot fi la fel de delicioase daca sunt adăugate int-un sos de roșii și servite peste pastele preferate fierte. Eu cred că în orice variantă ar fi servite aceste chifteluțe vor fi pe placul pofticioșilor mici și mari. Mai ales că nu sunt greu de făcut, sunt sănătoase și nici nu au ingrediente costisitoare.

Chiftele de ton
Ingredients
- 2 conserve Ton in suc propriu 250g
- 1 Ceapă mică
- 1 Morcov
- 2 căței Usturoi
- 1 Ou
- Mărar și pătrunjel verde tocat două linguri
- ½ lgt Sare
- ½ lgt Piper
- ¼ lgt Boia iute
- 1 lgt Boia dulce
- 50 g Pesmet
- 100 g Ulei
Instructions
- Ceapa și morcovul se curăță și se spală. Ceapa se toacă mărunt iar morcovul se dă pe răzătoare. Cei doi caței de usturoi se decojesc și se dau prin presă.
- Tonul foarte bine scurs se pune într-un castron. Se adaugă legumele, oul, verdeața și condimentele. Se amestecă compoziția iar cu măna umezită cu puțină apă se formează chifteluțe care se dau prin pesmet și se așeaza pe o farfurie.
- Se pune uleiul la încins într-o cratiță apoi se adaugă chiftelele. Se prăjesc pe o parte apoi se întorc pe partea cealaltă. Chiftelele se scot pe șervete de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces.