Tartă cu cremă de ness

tarta_cu_crema_ness

Tartă cu cremă de ness pentru toți iubitorii de cafea și nu numai. Prăjitură cu blat de nucă și cremă ușoară și fină de ness, desert simplu și de efect.

tarta_cu_crema_ness_2-1

Nu pot spune despre această tartă decât că am gândit-o, am pregătit-o și am savurat-o într-o singură zi. Nu singură, bineînțeles. Eu aș numi-o prăjitură de duminică. Mai ales că se pregătește rapid, se lasă puțin timp la frigider și este gata de servit într-un timp scurt. Este un desert potrivit lângă o cafea fierbinte și aromată într-un weekend rece de octombrie.

tarta cu crema ness

Tartă cu cremă de ness

Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Servings 8 porții

Equipment

  • Mixer
  • Tava de tarta 23m

Ingredients
  

Blat

  • 3 Ouă
  • 130 g Nucă măcinată
  • 150 g Zahăr
  • 100 ml Ulei
  • 80 g Iaurt
  • 150 g Făină
  • 1 lgt Esentă de cafea
  • 1 lgt Praf de copt
  • 2 lgt Zahăr vanilinat
  • 1 praf Sare

Crema

  • 500 g Mascarpone
  • 350 g Smântână dulce pentru frișcă
  • 80 g Zahăr pudră
  • 1 lgt Cafea solubilă ness
  • 1 lgt Cafea solubilă pentru decor
  • 1 lgt Apă

Instructions
 

Blat

  • Cuptorul se încălzește la 180°. Cele trei ouă se sparg într-un castron, se pune praful de sare și se bat cu mixerul adăugând treptat zahărul. Se adaugă uleiul și iaurtul apoi zahărul vanilinat, esența de cafea, praful de copt și miezul de nuca măcinat. La final se încorporează făina.
  • Se unge o tavă de tartă cu unt sau ulei și în ea se toarnă compoziția. Se pune tava în cuptor și se coace aproximativ 20 de minute . Când s-a copt se scoate tava și se lasă la răcit.

Crema

  • Într-un bol se pune smântâna, mascarpone și zahărul pudră. Se mixează totul până devine o cremă fermă. La final se adaugă cafeaua solubilă dizolvată în apă. Cu o parte din cremă se acoperă toată suprafața tartei, se presară cafeaua solubilă și se decorează pe margine cu restul de cremă. Tarta se ține la rece până în momentul servirii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating