Tartă cu cremă de ness
Tartă cu cremă de ness pentru toți iubitorii de cafea și nu numai. Prăjitură cu blat de nucă și cremă ușoară și fină de ness, desert simplu și de efect.
Nu pot spune despre această tartă decât că am gândit-o, am pregătit-o și am savurat-o într-o singură zi. Nu singură, bineînțeles. Eu aș numi-o prăjitură de duminică. Mai ales că se pregătește rapid, se lasă puțin timp la frigider și este gata de servit într-un timp scurt. Este un desert potrivit lângă o cafea fierbinte și aromată într-un weekend rece de octombrie.
Tartă cu cremă de ness
Equipment
- Mixer
- Tava de tarta 23m
Ingredients
Blat
- 3 Ouă
- 130 g Nucă măcinată
- 150 g Zahăr
- 100 ml Ulei
- 80 g Iaurt
- 150 g Făină
- 1 lgt Esentă de cafea
- 1 lgt Praf de copt
- 2 lgt Zahăr vanilinat
- 1 praf Sare
Crema
- 500 g Mascarpone
- 350 g Smântână dulce pentru frișcă
- 80 g Zahăr pudră
- 1 lgt Cafea solubilă ness
- 1 lgt Cafea solubilă pentru decor
- 1 lgt Apă
Instructions
Blat
- Cuptorul se încălzește la 180°. Cele trei ouă se sparg într-un castron, se pune praful de sare și se bat cu mixerul adăugând treptat zahărul. Se adaugă uleiul și iaurtul apoi zahărul vanilinat, esența de cafea, praful de copt și miezul de nuca măcinat. La final se încorporează făina.
- Se unge o tavă de tartă cu unt sau ulei și în ea se toarnă compoziția. Se pune tava în cuptor și se coace aproximativ 20 de minute . Când s-a copt se scoate tava și se lasă la răcit.
Crema
- Într-un bol se pune smântâna, mascarpone și zahărul pudră. Se mixează totul până devine o cremă fermă. La final se adaugă cafeaua solubilă dizolvată în apă. Cu o parte din cremă se acoperă toată suprafața tartei, se presară cafeaua solubilă și se decorează pe margine cu restul de cremă. Tarta se ține la rece până în momentul servirii.