Drob cu spanac și brânză

Drob cu spanac și brânză
drob cu spanac si branza

Drob cu spanac și brânză, rețetă simplă de gustare sănătoasă plină de arome. Un preparat delicios și sățios cu multa brânză.

Stiu că nu suntem în preajma sărbătorilor pascale, dar ar fi păcat să nu postez rețeta de drob cu spanac și brânză acum, când a făcut-o. Este un chec foarte gustos cu spanac, ciuperci și un amestec de mai multe tipuri de brânză. Rețeta este foarte ușoară și se poate coace fie într-o tavă de cozonac fie într-o forma dreptunghiulară așa cum am pregătit-o eu. Am folosit o tavă mai mică de 15/25 cm cu pereți înalți, asfel drobul a avut câțiva centimetri grosime. Dacă se folosește o tavă mai mare grosimea drobului va fi mai mică, firește.

Poate nu este apetisantă culoarea verde a drobului dar veți fi surprinși cât este de bun la gust și cât este de sățios. Amestecul de brânzeturi, mozzarella, parmezan toate împreună îi dau un gust deosebit. Se poate manca cald sau rece și pentru că se porționeaza frumos poate fi integrat printre aperitive la o masă specială. Depinde cum dorește fiecare și cum preferă. Eu l-am tăiat rece în pătrate și mi-am pus la pachet alături de câteva roșii.

drob cu spanac si branza

Drob cu spanac și brânză

Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 3 hours 31 minutes

Equipment

  • 1 Tava 15/25 cm

Ingredients
  

  • 50 g Unt
  • 2 fire Ceapă verde
  • 200 g Spanac congelat
  • 3 Ciuperci mari, champignon
  • 120 g Smântână
  • 130 g Mozzarella
  • 130 g Amestec de brânzeturi rase telemea, caș, pecorino
  • 100 g Făină
  • 5 Ouă
  • 20 g Parmezan
  • 1 lgt Praf de usturoi
  • lgt Nucșoară
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper

Instructions
 

  • Ceapa verde se toacă mărunt și se călește în 30 g unt. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă spanacul și se gătește până ce devine o pastă fară lichid. Amestecul se pune într-un castron și se lasă să se răcească.
  • Ciupercile se trec printr-un jet de apă rece și se toacă mărunt. Se călesc în 20 g unt apoi se pun în castron peste spanac și se lasă să se răcească.
  • Când s-a răcit spanacul și ciupercile se adaugă ouăle, mozzarela rasă, amestecul de brânzeturi, smântână, făina și condimentele. Se amestecă totul și se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se nivelează și se presară parmezan ras pe deasupra.
  • Tava se introduce în cuptor și se coace 45 minute la 180°. După ce s-a copt se scoate tava din cuptor și se lasă drobul să se răcească în tavă. Rece, se desprinde hârtia de copt și se asează pe un platou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating