Go Back
drob cu spanac si branza

Drob cu spanac și brânză

Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 3 hours 31 minutes

Equipment

  • 1 Tava 15/25 cm

Ingredients
  

  • 50 g Unt
  • 2 fire Ceapă verde
  • 200 g Spanac congelat
  • 3 Ciuperci mari, champignon
  • 120 g Smântână
  • 130 g Mozzarella
  • 130 g Amestec de brânzeturi rase telemea, caș, pecorino
  • 100 g Făină
  • 5 Ouă
  • 20 g Parmezan
  • 1 lgt Praf de usturoi
  • lgt Nucșoară
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper

Instructions
 

  • Ceapa verde se toacă mărunt și se călește în 30 g unt. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă spanacul și se gătește până ce devine o pastă fară lichid. Amestecul se pune într-un castron și se lasă să se răcească.
  • Ciupercile se trec printr-un jet de apă rece și se toacă mărunt. Se călesc în 20 g unt apoi se pun în castron peste spanac și se lasă să se răcească.
  • Când s-a răcit spanacul și ciupercile se adaugă ouăle, mozzarela rasă, amestecul de brânzeturi, smântână, făina și condimentele. Se amestecă totul și se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se nivelează și se presară parmezan ras pe deasupra.
  • Tava se introduce în cuptor și se coace 45 minute la 180°. După ce s-a copt se scoate tava din cuptor și se lasă drobul să se răcească în tavă. Rece, se desprinde hârtia de copt și se asează pe un platou.