130gAmestec de brânzeturi rasetelemea, caș, pecorino
100gFăină
5Ouă
20gParmezan
1lgtPraf de usturoi
⅓lgtNucșoară
½lgtSare
½lgtPiper
Instructions
Ceapa verde se toacă mărunt și se călește în 30 g unt. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă spanacul și se gătește până ce devine o pastă fară lichid. Amestecul se pune într-un castron și se lasă să se răcească.
Ciupercile se trec printr-un jet de apă rece și se toacă mărunt. Se călesc în 20 g unt apoi se pun în castron peste spanac și se lasă să se răcească.
Când s-a răcit spanacul și ciupercile se adaugă ouăle, mozzarela rasă, amestecul de brânzeturi, smântână, făina și condimentele. Se amestecă totul și se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se nivelează și se presară parmezan ras pe deasupra.
Tava se introduce în cuptor și se coace 45 minute la 180°. După ce s-a copt se scoate tava din cuptor și se lasă drobul să se răcească în tavă. Rece, se desprinde hârtia de copt și se asează pe un platou.