
Cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșuni, un tort minunat și răcoritor, simplu de pregătit. Desert aromat pregătit la rece cu iaurt și jeleu de căpșuni.
Am renunțat să mai deschid cuptorul pentru a coace ceva bun în acest weekend. Este îngrozitor de cald iar dacă mai dau drumul și la cuptor bucătăria ar deveni o saună. Și pentru că nu se putea să nu avem un desert am ales varianta mai rapidă a unui cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșuni.
Pentru acest cheesecake foarte răcoritor și aerat am folosit pe lângă crema de brânză un iaurt de căpșuni. Asta face că mousse-ul de iaurt de căpșuni să fie foarte ușor, ca un nor aromat.
Va invit să încercați să pregătiți și voi acest desert minunat și să îmi spuneți cum vi să părut.

Cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșuni
Equipment
- Mixer
- Inel tava detasabila de tort 23 cm
- Blender vertical
Ingredients
Blat
- 400 g Biscuiți digestivi
- 150 g Unt
Mousse de iaurt
- 700 g Iaurt de capșuni
- 400 g Cremă de brânză
- 100 g Zahăr pudră
- 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- 20 g Gelatină
- 100 g Apă
Jeleu de capsuni
- 450 g Capșuni
- 50 g Zahăr tos
- 5 g Gelatină
- 30 g Apă
Decor
- Capșuni
Instructions
Blat
- Biscuiții se macină într-un chopper. Într-un castron se pun biscuiții măcinați și se amestecă cu untul topit.
- Inelul formei de tort se așează pe un platou. Se pune amestecul de biscuiți cu unt se nivelează și se tasează foarte bine. Se pune apoi în frigider pentru 30 min.
Mousse de iaurt
- Gelatina se pune la înmuiat în apă pentru 10 minute. Smântana se încălzește ușor pe foc. Se adaugă gelatina și se amestecă până se topește. Nu trebuie să fiarbă! Se ia se pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
- Într-un castron se pune crema de brânză, iaurtul și zahărul pudră. Se amestecă cu mixerul. Se adaugă smântana răcită, treptat amestecând la viteză mică.
- Se scoate blatul din frigider, se toarnă mousse-ul de iaurt și se pune din nou la frigider pentru o oră.
Jeleu de căpșuni
- Gelatina se pune la înmuiat în apă pentru 10 minute. Căpșunile și zahărul se pun într-o cratiță și se fierb amestecând din când până ce zahărul nu se mai simte. Se ia cratița de pe foc, se pasează totul cu un blender vertical și se trece apoi prin sită.
- Piureul de căpșuni se pune din nou pe foc să se încălzească și se adaugă gelatina. Se amestecă până se topește. Nu trebuie să fiarbă! Se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
- Când a ajuns la temperatura camerei se toarnă jeleul peste mousse-ul de iaurt și se pune din nou la frigider până se întărește.
Decorare
- Se scoate cheesecake-ul din frigider. Cu o spatulă se trece ușor peste margini apoi se scoate inelul formei de tort. Se decorează cu căpșuni.