Guguluf cu dovleac și ciocolată
Guguluf cu dovleac și ciocolată, chec cu aromă de toamnă. O rețetă minunată ce trebuie neapărat încercată.
În prima săptămână de toamnă din acest an vin cu o rețetă inedită de guguluf cu dovleac și ciocolată. Poate vă pare ciudată combinația, dar trebuie să încercați rețeta ca să vă convingeți cât de bine se potrivesc dovleacul și ciocolata. Eu vă asigur că veți adora dovleacul după ce veți gusta din acest chec.
Ca în fiecare an, am cumpărat un dovleac plăcintar cum am văzut că au apărut în magazine. L-am spălat, apoi l-am despicat în două pe lung. Pentru această activitate trebuie puțină forță, dar eu am ceva, că doar nu degeaba îmi încordez mușchii la serviciu(dacă nu ați sesizat, era o glumă). Deci, să revenim la rețeta noastră. După ce am despicat dovleacul i-am scos semințele și l-am pus să se coacă în cuptor. Când s-a copt am mâncat jumătate de jumătate de dovleac, așa fierbinte, cu chiu cu vai, pentru că îmi era poftă. Restul l-am lăsat să se răcească după care l-am pasat cu furculița și l-am folosit pentru rețetă. Adică am făcut un delicios piure de dovleac cu o culoare fabuloasă, foarte aromat.
Felul în care pregătesc eu piureul de dovleac l-am mai descris și în introducerea altor rețete cu dovleac de pe site. Puteți să ,,răsfoiți„ puțin blogul și veți găsi și alte rețete cu dovleac la fel de simple dar foarte gustoase.
Guguluf cu dovleac și ciocolată
Equipment
- 1 Forma de guguluf
Ingredients
- 6 Ouă
- 150 g Zahăr
- 300 g Piure de dovlac
- 260 g Făină
- 150 g Ciocolată 50% cacao
- 150 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- 100 g Chips de ciocolată
- 100 g Ulei
- 30 g Cacao
- 2 lgt Esență de vanilie
- 1 lgt Praf de copt
- ⅕ lgt Sare
Instructions
- Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul folosind un mixer.
- Peste gălbenușuri se adaugă pe rând uleiul, sarea, esența de vanilie apoi piureul de dovleac. Făina se amestecă cu cacaua și praful de copt și se încorporează în compoziția cu gălbenușuri.
- Albușurile se adaugă în compoziție treptat amestecând de jos în sus cu o spatulă. Se adaugă la final chipsurile de ciocolată.
- Compoziția se toarnă în forma de guguluf unsă cu puțin ulei și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace checul 45 minute la 170°.
- După ce trece testul scobitorii checul se lasă să se răcească în tavă apoi se răstoarnă pe un platou.
- Ciocolata împreună cu smântâna se pun la topit pe baie de abur. După ce s-a topit se ia de pe foc, se lasă să se răcească un minut sau două, apoi se toarnă pe deasupra prăjiturii.