Ostropel de pui
Ostropel de pui,o mâncare tradițional românească cu sos de roșii și usturoi. O rețetă simplă cu carne de pui și marar verde presărat deasupra.
Bucătăria românească are nenumărate rețete simple și foarte gustoase ce se pregătesc din doar câteva ingrediente. Printre ele se numără și acest ostropel de pui, o mâncare delicioasă pe care toți o cunoaștem încă din copilărie. Eu îmi amintesc, când eram copil, cu câtă poftă mâncam ostropelul condimentat cu mărar și usturoi pus peste piureul de cartofi. Grozav de bun! Rețetele de ostropel diferă de la o zonă la alta a țării, dar și de la o gospodină la alta.
Pentru pregătirea unui ostropel gustos este nevoie de carne cu puțină grăsime. Eu am folosit pulpe de pui dezosate care neavand os se gătesc mult mai rapid. În cel mult patruzeci de minute mâncarea este gata de a fi servită. Am făcut rapid și o pâine în casă și nu vreți să știți cât de bun este să înmoi puțină pâine caldă în sosul acrișor. La fel de bun ca și mămăliguța fierbinte. La noi se mănâncă ostropelul uneori așa sau dacă am mai mult timp pentru gătit pregătesc un piure de cartofi alături.
Daca vreți să pregătiți alte rețete simple cu carne de pui din bucătăria românească găsiți pe blog rețete ușoare de mâncăruri delicioase. Sunt rețete pe care eu le pregătesc pentru familia mea și sunt foarte apreciate.
Ostropel de pui
Ingredients
- 700 g Pulpe de pui dezosate
- 250 g Suc de roșii
- 300 g Supă de pui sau supă făcută din apă și legume deshidratate
- 30 g Ulei
- 1 lg Făină
- 4-5 căței Usturoi
- ½ lgt Sare
- ½ lgt Piper
- 1 legatură Mărar verde
Instructions
- Pulpele de pui se pârlesc, dacă este cazul, apoi se spală și se șterg cu șervete de hârtie. Se pun în tigaie în uleiul încins și se rumenesc pe ambele părți.
- Făina se amestecă într-un castron cu câteva linguri de supă. Restul de supă se adaugă peste pulpe în tigaie. Se adaugă sosul se roșii, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă să fiarbă până scade lichidul din tigaie la jumătate.
- Se adaugă făina desfăcută în supă și se mai lasă să dea câteva clocote amestecând din când în când. Apoi se condimentează cu sare și piper, se mai adaugă usturoiul trecut prin presă și mărarul verde tocat. Se amestecă totul apoi se oprește focul. Se servește fierbinte.