Cornulețe fragede de post

Cornulețe fragede de post
cornulete fragede de post

Cornulețe fragede de post, rețeta veche a unui desert îndrăgit. Cornulețe umplute cu gem de prune și miez de nuca.

Această rețetă de cornulețe fragede de post o cunosc de când eram copil, în perioada comunistă. Este o rețetă care se pregătește cu margarină cum se făceau multe deserturi în acea perioadă. Pe atunci nu se găseau pe toate drumurile și la orice oră multe alimente, iar mamele găteau folosind ce aveau. Mai rar făceau prăjituri cu unt, uleiul se dădea pe cartelă, iar pentru lapte trebuia să stai la coadă în fata magazinului cu noaptea în cap. Așa erau vremurile și altceva nu cunostem. Acum, toate aceste alimente se găsesc prin toate magazinele, la alegere și de la diferite firme. Putem alege ce concetratie de grăsime să aive untul sau laptele și de la ce firmă și ce tip să fie uleiul. Se spune că trăim în cea mai bună perioadă de timp de când a apărut omenirea.

Să revin la cornulețele mele, despre care trebuie să știți că o dată încercate nu veți mai renunța să le pregătiți. Se fac super ușor, sunt fragede iar umplutura este minunat de bună. Gemul de prune acrișor, făcut în casă și miezul de nucă se potrivesc foarte bine. Aceasta este varianta de umplutură pentru cornulete cea mai cunoscută.

O alta variantă de umplutură pentru cornulețe este și rahatul și mulți preferă rahatul că umplutură pentru cornulețele de post. Este simplu și ușor de umplut cornulețele cu rahat și mai puțin migălos că varianta cu gem. Cine dorește sau nu are gem poate folosi rahat la această rețetă de cornulețe.

cornulete fragede de post

Cornulețe fragede de post

Prep Time 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients
  

  • 500 g Făină plus cea pentru întins
  • 250 g Margarină pentru prajituri
  • 200 g Zahăr pudră
  • 150 g Borș
  • 150 g Gem de prune
  • 70 g Miez de nucă sferturi
  • 2 plicuri Zahăr vanilinat
  • 1 lgt Esență de lămâie
  • 10 g Bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt Oțet

Instructions
 

  • Se cerne faina într-un castron încăpător apoi se pune margarina tăiată cuburi mici. Se adaugă borșul, bicarbonatul stins cu oțet și aromele, apoi se amestecă până se formează un aluat. Aluatul se împarte în trei bucăți.
  • Se presară puțină făină pe masă și se întinde aluatul subțire într-o formă cât mai rotundă. Se poate folosi un platou rotund și mare pentru a se trasa un cerc. Cu un cuțit se taie aluatul în 16 triunghiuri. Pe capătul lat al triunghiului se pune puțin gem și un sfert de miez de nucă. Se rulează asfel încât umplutura să rămână înăuntru. Cornulețele se aseaza pe o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se coc 10 minute la180°. La fel se procedează și cu celelate două bucăți de aluat.
  • După ce s-au copt, cornulețele se dau fierbinți prin zahăr pudră și se aseaza pe un platou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating