Prăjitură cu cremă de fistic

Prăjitură cu cremă de fistic
prajitura cu crema de fistic

Prăjitură cu cremă de fistic pentru toți iubitorii de fistic. Prăjitură delicată cu cremă răcoritoare și ușoară ca un nor.

Prăjitură cu cremă de fistic, desertul perfect pentru începutul primăverii. Verdele este cea mai expresivă culoare pentru acest anotimp, iar fisticul are chiar culoarea care trebuie. Știu că fisticul crud are un preț cam mărișor, dar pentru această rețetă este nevoie de o cantitate mică, așa că nu este costisitor. Fisticul poate fi adăugat în deserturi sau poate fi consumat și ca gustare, fiind o sursă excelentă de fibre, proteine și minerale.

O prăjitură cu fistic are nevoie firește de o cremă de asemenea de fistic pe care eu am cumpărat-o și am inclus-o în prăjiturii. Se găsește în comerț, în unele magazine sau se poate comanda online. Este atât de bună încât aș manca-o așa simplă cu lingura dacă nu aș prefera-o într-o prăjitură.

prajitura cu crema de fistic

Prăjitură cu cremă de fistic

Prep Time 1 hour
Cook Time 20 minutes
timp de racire 1 hour
Total Time 2 hours 20 minutes

Equipment

  • 1 Tava 30/20 cm

Ingredients
  

Blat

  • 5 Ouă
  • 200 g Unt moale
  • 200 g Zahăr
  • 200 g Făină
  • 70 g Fistic măcinat
  • 5 g Praf de copt
  • 1 lgt Esență de lămâie
  • 1 lgt Esență de vanilie

Crema

  • 150 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 150 g Cremă de fistic
  • 250 g Mascarpone

Decor

  • 30 g Fistic tocat

Instructions
 

  • Într-un castron se mixează foarte bine untul cu zahărul. Se adaugă ouăle pe rând și se amestecă foarte bine după fiecare. Se adaugă esențele și fisticul măcinat, apoi se încorporează treptat făina.
  • Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace blatul prăjiturii 20 minute la180°. După ce s-a copt se scoate blatul din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar.
  • Pentru cremă se pune într-un bol smântâna și mascarpone și se mixează câteva minute. Se adaugă crema de fistic și se mai amestecă până devine o cremă consistentă.
  • Blatul se aseaza pe un platou iar crema se întinde deasupra. Se presară fisticul tocat apoi se pune prăjitura la rece cel puțin o oră.


2 thoughts on “Prăjitură cu cremă de fistic”

  • Îmi place rețetă. Sunt o bunica cu mulți ani din viata în bucătărie. Crema de fistic o face fiecare după rețetă proprie? Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating