
Ouă umplute cu legume, un aperitiv gustos și ușor de pregătit. Rețeta ideală atunci când se dorește pregătirea unui aperitiv simplu, dar de efect.
Cui nu-i plac ouăle umplute și cine nu a pregătit măcar o dată o variantă de ouă umplute pentru o masă specială? Am și eu pe blog câteva rețete de ouă umplute în diferite combinații și vă mai propun o rețetă azi. O rețetă la fel de simplu de pregătit ca celelalte de pe blog, ouă umplute cu legume.
Am umplut de această data ouăle cu o combinație de câteva legume pe care le am de obicei în casă. Le-am fiert și le-am tocat mărunt ca pentru salata de beof, apoi le-am amestecat cu o maioneză rapidă. Veți vedea că pentru pregătirea maionezei sau a sosului, cum vreți să-i spuneți, am folosit puțin ulei. De aceea nu pot spune că este exact maioneză, mai degrabă un sos făcut din gălbenușuri, mustar și puțin ulei.
Față de alte rețete de ouă umplute, care probabil sunt mai calorice, această rețetă pe care v-o propun este mai sănătoasă. Este o cobinatie de proteine, legume și mai puține grăsimi față de alte rețete. Încercați-o și sigur va fi pe placul vostru.

Ouă umplute cu legume
Ingredients
- 5 Ouă
- 1 Morcov
- 1 Păstarnac
- 1 Cartof dulce
- 20 g Ulei
- 1 lgt Boia dulce
- ½ lgt Piper
- ½ lgt Sare
- 1 lingură Muștar
- Frunze de rucola
Instructions
- Ouăle se fierb 15 minute în apă cu sare. După ce au fiert se scurge apa fierbinte și se acoperă cu apă rece. Se lasă să se răcească.
- Legumele se spală și se pun la fiert împreună în apă cu sare. După ce au fiert se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească. Legumele reci se curăță de coajă, apoi se toacă mărunt.
- Ouăle fierte se curăță de coajă și se taie în două, pe lățime. Se scot cu grija gălbenușurile și se pun într-un castron. Se pasează gălbenușurile cu o furculiță, cât mai bine, apoi se amestecă cu muștarul, uleiul, sarea, boia și piperul.
- Sosul se amestecă cu legumele tocate. Se ia din copozitie cu o linguriță și se umplu jumătățile de ou. Se aseaza ouăle umplute pe un platou și se decorează cu frunze de rucola.