prajitura cu biscuiti si budinca de caramel

Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel

prajitura cu biscuiti si budinca de caramel

Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel, prăjitură rapidă fară zahar adăugat, cu straturi de biscuiți Petit Beurre și budincă pregătită ușor acasă. Prăjitură glazurată cu ciocolată fară zahăr.

Dacă iți dorești un desert delicios, fară zahăr adugat, dar totuși cremos și savuros, această prăjitură cu biscuiți și budinca de caramel este alegerea perfectă! Se prepară rapid, nu necesită coacere și are un echilibru perfect intre biscuiții fragezi, budinca de caramel fină și intensitatea glazurii de ciocolată. Prăjitura rezistă foarte bine la frigider 3-4 zile, dar sunt șanse mici să reziste atât de mult. La noi abia ajunge de pe o zi pe alta.

Pentru a îndulci budinca de caramel am folosit un îndulcitor pe care îl folosesc des în bucătărie, eritritol. Pentru cine nu cunoaște acesta este un înlocuitor al zahărului, un îndulcitor natural, dar cu mult mai puține calorii decât zaharul. Eritritolul are indice glicemic zero și nu îngrașă pentru că are o densitate calorică foarte mică. Este folosit de persoanele cu diabet, de sportivi și de cine vrea să mai scadă din caloriile unui desert, cum sunt eu.

Sfat: eu am înmuiat biscuiții în lapte, dar pentru un gust mai intens, cine dorește îi poate înmuia în cafea. Sigur și în aceasa variantă prăjitura este delicioasa! Dați-mi de știre ce variantă ați încercat și care vă place mai mult.

prajitura cu biscuiti si budinca de caramel

Prăjitură cu biscuiți și budincă de caramel

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour

Equipment

  • 1 Tavă detașabilă patrata 30/30 cm

Ingredients
  

  • 250 g Biscuiți Petit Beurre
  • 2 plicuri Praf de budincă cu gust de caramel Dr.Oetker
  • 1 kg Lapte
  • 100 g Lapte pentru înmuiat
  • 3 linguri Eritritol sau alt îndulcitor
  • 150 g Ciocolată făra zahăr
  • 90 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • Bombonele de ciocolată pentru decor

Instructions
 

  • Într-o cratiță se pune eritritolul, cele două plicuri de praf de budinca și un sfert din cantitatea de lapte. Se amestecă foarte bine, apoi se adaugă restul de lapte și se pune cratiță pe foc. Se amesteca continuu până ce budinca s-a legat. Când a fost gata budinca, se oprește focul și se acoperă cu folie alimentară pentru a nu se întări budinca deasupra. Se lasă să se răcească aproape de tot.
  • O tavă cu pereți detașabili se tapetează cu folie alimentară sau hârtie de copt . Asta ajuta ca prăjitura să fie scoasă ușor din tavă.
  • Se așază în tavă un strat de biscuiți înmuiați în lapte peste care se întinde un strat de budincă, apoi se continuua cu alt strat de biscuiți înmuiați în lapte urmat de alt strat de biscuiți și unul de budincă. Rezultă trei straturi de biscuiți și trei straturi de budincă.
  • Tava se pune la frigider pentru o oră, iar intre timp se pregătește glazura.
  • Ciocolata se rupe în bucățele mici și se pune într-un castron. Smântâna se înfierbântă( să nu fiarbă) și se toarnă peste ciocolată. Se lasă așa cinci minute, apoi se amestecă până se topește toată ciocolata și glazura este fluidă.
  • Glazura, la temperatura camerei se toarnă peste prăjitură, apoi se pune tava cu prăjitura din nou la frigider pentru o oră.
  • Înainte de servire se scoate tava din frigider, iar cu ajutorul foliei alimentare sau a hârtiei de copt se mută prăjitura pe un platou și se porționează în pătrate, folosind un cuțit înmuiat de fiecare dată în apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating