
Cartofi wedges la cuptor, varianta mai gustoasă și mai puțin calorică a cartofilor prăjiți. Fie că sunt garnitură sau gustare sunt pe placul tuturor.

La noi în familie sunt foarte apreciați cartofii wedges la cuptor iar fetele mele își fac singure când doresc. Mai ales că se fac repede și nu trebuie să stea prea mult timp în bucătărie. Eu chiar zilele acestea am făcut o tavă de cartofi pe care i-am mâncat ca și garnitură la o lipie umplută cu piept de pui. Am avut și nelipsitul sos de iaurt cu za’atar care s-a potrivit perfect și pe care de obicei îl preferăm la un astfel de meniu.

Cred că toată lumea preferă cartofii wedges atunci când mănâncă în oraș și într-adevăr sunt foarte apetisanti, iar eu cu greu le pot rezista. Nu că nu ar fi gustoși. Sunt prăjiți într-o cantitate mare de ulei în care se prăjesc mai multe tranșe de cartofi. Si nu cred că este schimbat zilnic. Așa că am ales să îi fac acasă în cuptor. E mai sănătos și pot controla și cantitatea de condimente pe care o folosesc.
Dacă nu ați încercat până acum să pregătiți acasă cartofi wedges la cuptor ar fi timpul să începeți să o faceți. Sunt gata rapid și îi bat de departe pe cei cumpărați.

Cartofi wedges la cuptor
Equipment
- Tava de cuptor
- Hartie de copt
Ingredients
- 1 kg Cartofi
- 30 ml Ulei
- 1 lgt Praf de usturoi
- 1 lgt Sare
- 1 lgt Boia dulce
- 1 lgt Oregano
- 1 lgt Cimbru
- ½ lgt Piper Cayenne
- ½ lgt Piper negru
Instructions
- Cartofii se curăță de coajă, se spală foarte bine, se feliază și se usucă foarte bine cu prosoape de hârtie. Toate condimentele și uleiul se pun într-un castron. Cartofii se adaugă peste condimente și se amestecă împreună.
- Apoi cartofii se pun în tavă cuptorului în care s-a pus hârtie de copt fără să se suprapună. Se pun la copt în cuptorul încălzit în prealabil la 180°pentru 25 minute.