Prăjitură cu dovleac copt

prajitura cu dovleac copt

Prăjitură cu dovleac copt, desertul plin de arome a zilelor reci de toamnă.

Știu că nu tuturor le place dovleacul, deși este foarte bun. Așa că la această rețetă se poate înlocui dovleacul cu o umplutură de mere rase și călite. Blatul este perfect în ambele variante.

prajitura cu dovleac 1

Eu am folosit un piure de dovleac pe care l-am făcut în felul următor. Am tăiat în jumătate un dovleac placintar. Am pus ambele jumătăți cu fața în jos, pe hârtie de copt în tava cuptorului. L-am copt până a intrat ușor furculița în coajă. Apoi cu o lingură am scos pulpa dovleacului și am pasat-o cu un blender de mâna. Când am un dovleac mai mare restul de piure pe care nu îl folosesc îl congelez și pregătesc alte rețete când doresc.

Vă recomand cu drag să încercați această rețetă de prăjitură cu dovleac copt și să îmi spuneți cum vă place.

prajitura cu dovleac copt

Prăjitură cu dovleac copt

Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins

Equipment

  • Mixer
  • Tava 30/20

Ingredients
  

Blat

  • 5 Ouă
  • 100 ml Ulei
  • 130 ml Lapte
  • 170 g Zahăr
  • 300 g Făină
  • 2 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • 1 praf Sare

Umplutura

  • 850 g Piure de dovleac
  • 50 g Zahăr pudră
  • 60 g Nucă măcinată
  • 30 g Făină de cocos
  • 1 plic Zahăr cu scorțișoară 8 g
  • 1 plic Zahăr vanilinat

Instructions
 

Blat

  • Ouăle și un praf de sare se bat spumă cu mixerul. Se adaugă zahărul și se amestecă până ce acesta nu se mai simte. Apoi se adaugă uleiul și laptele. Se mixează bine și se continuă cu praful de copt amestecat cu făina și esența de vanilie. Se toarnă jumătate din compoziție în tava în care s-a pus hârtie de copt. Se coace aproximativ 15 minute la 180°.

Umplutura

  • Piureul de dovleac se amestecă cu celelalte ingrediente. Se pune umplutura peste prima parte de blat pe jumătate copt.
  • Restul de compoziție se toarnă peste umplutura de dovleac și se pune la copt aproximativ 15 minute.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating