Tagliatelle cu chifteluțe

Tagliatelle cu chifteluțe, un fel de mâncare rapid și sățios. Paste cu chifteluțe fierte și sos cremos cu multă brânză.

Atunci când nu prea mai am idee de ce anume să mai pun pe masă și să se pregătească și repede pastele sunt varianta pe care o aleg cel mai des. Și există din fericire o grămadă de rețete în care să folosesc pastele. Diferite tipuri de paste cu diferite sosuri direct din borcan sau paste cu sosul pregătit rapid din câteva legume de sezon. Mai sunt pastele gratinate la cuptor cu carne sau cu brânză care sunt o nebunie și variantele pot continua. Așa că a apărut în meniul nostru și această rețetă de tagliatelle cu chifteluțe pornind de la celebrele spaghete cu chiftele ,,spaghetti with meatballs”. Doar că nu au deliciosul sos de roșii ci un sos alb și cremos cu multă brânză la fel de gustos.

Tagliatelle cu chifteluțe

Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Servings 4 porții

Ingredients
  

Chiftelute

  • 300 g Carne tocată amestec sau de vita
  • 1 Ou
  • ½ lgt Sare
  • lgt Piper
  • 1.200 kg Apă
  • 1 lg Sare

Paste

  • 500 g Tagliatelle
  • 3 kg Apă
  • 1 lg Sare

Sos

  • 1 Ceapă
  • 1 catel Usturoi
  • 20 g Ulei de măsline
  • 120 g Mascarpone
  • 200 g Smântână pentru gătit
  • 150 g Parmezan ras
  • 50 g Cașcaval ras
  • ¼ lgt Nucșoară
  • 1 lgt Sare
  • lgt Piper
  • 1 lgt Pătrunjel tocat

Instructions
 

Chifteluțe

  • Într-un castron se pune carnea tocată și se amestecă cu oul, sarea și piperul. Cu mâna umedă se formează chifteluțe rotunde și se așează pe o farfurie.
  • Apa se pune la fiert cu sarea și când clocotește se dă focul la mic și se adaugă pe rând chifteluțele. Se lasă să fiarbă 15 minute.

Paste

  • Apa se pune la fiert cu sarea și când clocotește se adaugă paștele . Se fierb conform instructionilor de pe pachet.

Sos

  • Ceapă și usturoiul se toacă mărunt și se călesc în ulei. Într-un castron se amestecă smântana cu mascarpone, parmezan, cașcaval, nucșoară, sare și piper. Totul se adaugă peste ceapă călită. Se amestecă și se lasă să dea câteva clocote la foc mic.
  • Se adaugă în sos chifteluțele scose din apa în care au fiert cu o spumieră.

Asamblare

  • Într-un castron pentru servit se pun pastele scurse din apa în care au fiert. Se adaugă sosul cu chifteluțele și se amestecă astfel încât sosul să acopere pastele. Se presară pătrunjel pe deasupra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating