Într-un castron se pune carnea tocată și se amestecă cu oul, sarea și piperul. Cu mâna umedă se formează chifteluțe rotunde și se așează pe o farfurie.
Apa se pune la fiert cu sarea și când clocotește se dă focul la mic și se adaugă pe rând chifteluțele. Se lasă să fiarbă 15 minute.
Paste
Apa se pune la fiert cu sarea și când clocotește se adaugă paștele . Se fierb conform instructionilor de pe pachet.
Sos
Ceapă și usturoiul se toacă mărunt și se călesc în ulei. Într-un castron se amestecă smântana cu mascarpone, parmezan, cașcaval, nucșoară, sare și piper. Totul se adaugă peste ceapă călită. Se amestecă și se lasă să dea câteva clocote la foc mic.
Se adaugă în sos chifteluțele scose din apa în care au fiert cu o spumieră.
Asamblare
Într-un castron pentru servit se pun pastele scurse din apa în care au fiert. Se adaugă sosul cu chifteluțele și se amestecă astfel încât sosul să acopere pastele. Se presară pătrunjel pe deasupra.