Fudge-ciocolată cu lapte condensat
Fudge-ciocolată cu lapte condensat un desert gata în cinci minute din doar câteva ingrediente. Cum poți pregăti acasă rapid ciocolată savuroasă cu migdale.
Există nenumărate combinații de ciocolată pentru un fudge cremos pregătit acasă. Eu am adăugat ciocolată cu lapte și ciocolată cu un conținut de 52% cacao în proporții egale și mi se pare cea mai reușită variantă pentru acest fudge-ciocolată cu lapte condensat.
Deasupra am pus câteva migdale astfel încât atunci când am porționat-o pe fiecare bucățică de ciocolată să fie câte o migdală. Dar nu este musai să fie așa dacă nu se dorește și se pot pune migdalele în compoziție atunci când se toarnă în tavă. La fel de bine se mai pot folosi în compoziție alune, caju sau stafide.
Fudge-ciocolată cu lapte condensat
Equipment
- Tava 20/30 cm
Ingredients
- 400 g Lapte condensat indulcit
- 200 g Ciocolată cu lapte
- 200 g Ciocolată 52% cacao
- 80 g Unt
- 1 lgt Esență de vanilie
- 1 lgt Esență de portocale
Instructions
- Se pune hârtie de copt într-o tavă 20/30 cm. Într-un vas se toarnă laptele condensat. Se adaugă untul și ciocolata ruptă bucăți.
- Se topesc împreună pe baie de abur. După ce s-au topit complet se adaugă esențele, se amestecă și se toarnă compoziția în tavă. Se nivelează și deasupra se pun 24 de migdale.
- Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider pentru câteva ore. Se porționează înainte de servire.